Mmm fritera snacks på söndagar. Ska nog bli vår nya tradition minsann. Svårt att säga nej till såna idéer, så här är kvällens resultat! 🌱SOUTHERN FRIED CAULIFLOWER🌱. Receptet är från @vegomagasinet som lades upp deras insta igår och vi var alltså inte sena på bollen. Dennis drömde dessutom i eftermiddags att de smakade JÄTTEGOTT så vi var bara tvungna att prova. Och vet ni? Det var jättegott!!!!! Jättejättegott. Och med lite mer syra i dippen, och lite mer salt på blomkålen så kommer allt verkligen bli som det ska!
SOUTHERN FRIED CAULIFLOWER
INGREDIENSER:
1 blomkålshuvud (litet)
ca 2 liter rapsolja till friteringen
Frityrsmet och panering:
4 dl vetemjöl
0,5 tsk cayennepeppar
1 tsk vitlökspulver
1 tsk lökpulver
1 tsk paprikapulver
2 dl mjölk, blanda med hälften av mjölet
Hot sauce:
100 g smält smör, t ex mjölkfritt
1 dl hot sauce
Ranchdressing:
1,5 dl naturell yoghurt, t ex soja- eller havreyoghurt
0,5 dl majonnäs, t ex äggfri
0,5 dl mjölk, t ex osötad soja-, havre- eller mandelmjölk
0,5 tsk torkad dill
0,5 tsk vitlökspulver
0,5 tsk lökpulver
1 krm oregano
salt
svartpeppar
GÖR SÅ HÄR:
Skär blomkålen i mindre buketter (viktigt).
Blanda ihop mjöl och kryddor i en skål.
Vispa ihop hälften av mjölblandningen med mjölken i en annan skål.
Hetta upp oljan i en kastrull till 180 grader.
Vänd blomkålen först i smeten, sedan i mjölblandningen. Det gör inget om den inte täcks helt perfekt.
Fritera blomkålen i 2-3 omgånger tills den är gyllene. Det tar kanske 4-5 minuter.
Lyft upp blomkålen med en hålslev och låt rinna av på hushållspapper. Lägg ner i en skål.
Smält ihop smör och hot sauce i en kastrull. Blanda med blomkålen och servera på stört med ranchdressingen.
Ranchdressing:
Blanda ihop samtliga ingredienser i en skål.
Smnaka upp eventuellt med lite vinäger eller citronsaft.