December är saffranstider! Här kommer en supersnabb måltid, nämligen 🎄SAFFRANSPASTA MED HALLOUMI🎄Maten tar en kvart att göra, den består av en handfull ingredienser och är supergod!
Just saffran och pasta är ju en välbeprövad kombo, men har ni testat saffransstekt halloumi? Saffranet möter det salta i osten och det blir så himla gott! Och med pasta i rätten dessutom, så är ju rätten… ja – ni hör ju! En fullträff!
Använd gärna färsk pasta så blir det både godare och går fortare! För när pastan sedan är klar – då är hela maten klar!
Vi valde att ha i grönkål i också, men det funkar också fint med stekt brysselkål. Eller lite av varje! Ett tips är också att servera med rostade, saltade mandlar. Mums!
SAFFRANSPASTA MED HALLOUMI
INGREDIENSER (2 stora eller 3 mindre portioner):
- Smör att steka i
- 0,25 g saffran = 1/2 paket
- 175 g halloumi
- 1 liten gul lök
- 30 g grönkål
- 3 dl matlagningsgrädde
- Örtsalt
- Nymalen svartpeppar
- Pasta – gärna färsk pasta
- Ev saltrostade mandlar
GÖR SÅ HÄR:
- Sätt igång pastavattnet och koka pastan.
- Skala löken och finhacka.
- Skölj grönkålen och skär den i mindre bitar.
- Skär halloumin i bitar.
- Hetta upp en stekpanna med smör.
- Lägg i saffranet och låt fräsa på mellanvärme i 30 sek.
- Lägg i halloumi och lök och stek tills halloumin får yta på båda sidor.
- Lägg i grönkålen och fräs på 1 minut.
- Häll i matlagningsgrädden och låt såsen koka upp.
- Smaka av med örtsalt.
- Servera pastan med sås och krydda med svartpeppar, gärna nymalen. Toppa ev med hackade, saltrostade mandlar.
Kanske kan detta bli en ny vinterfavorit? Det får vi hoppas!
Hör gärna av er om ni lagar… Alltid kul att få veta vad ni tycker!
/Elina & Dennis – #slängdigivego