🌱PIZZA BIANCO🌱

Något av det roligaste (och godaste!) som finns är att prova sig fram till nya smakkombinationer för pizza, och mer specifikt 🌱PIZZA BIANCO🌱. Denna gång toppade vi pizzan med hyvlade jordärtskockor, sparris, ramslökspesto, gräslök och dill. En riktig succévariant!

Här kommer receptet:

INGREDIENSER – ramslökspesto

Ett knippe ramslök, ca. 70 gram

4 msk pinjenötter

2 dl riven parmesan

Flingsalt

1 lime, saften

1-1,5 dl olivolja

GÖR SÅ HÄR:

Rosta gärna pinjenötterna i en torr stekpanna. Låt svalna.

Mixa ramslök, pinjenötter och 2 dl riven parmesan i en matberedare.

Häll i limesaft och olivolja – börja med 1 dl av oljan. Mixa igen.

Tillsätt ev. mer olivolja och smaka av med flingsalt.

INGREDIENSER PIZZA BLANCO (4 portioner):

Valfri pizzadeg

Créme fraiche, ca 2 dl

Riven god, smakrik ost (t.ex. prästost), ca. 2 dl

3-4 jordärtskockor beroende på storlek

1 knippe sparris, ca 250 gram

Ramslökspesto (se recept ovan)

Färsk dill

Färsk gräslök

GÖR SÅ HÄR:

Sätt ugnen på 200 grader.

(Gör ramslökspeston)

Lägg pizzadagen (hemmaknådad, färdigköpt eller kanske smördeg?) på en ugnsplåt med bakplåtspapper.

Smeta på créme fraichen så att den täcker degen gott och väl. Häll över riven ost och gratinera mitt i ugnen i ca. 10 minuter.

Skiva jordärtskockor tunt (gärna med mandolin eller matberedare) och koka dem i lättsaltat vatten i 3 minuter. Häll av vattnet.

Ta bort nedre delen av sparrisarna och dela dem på hälften på längden. Blanchera dem ca. 30 sekunder i lättsaltat vatten.

Ut med pizzan och lägg på jordärtskockorna – gärna så de täcker hela plåten.

Klicka över ramslökspeston lite över allt och lägg sedan ut sparrisen.

In i mitten av ugnen igen och gratinera i ca. 10 minuter till.

Klipp över färsk gräslök och färsk dill. Kanske lite flingsalt på också, men det är en smaksak!

ÄT OCH NJUT!!

/Elina och Dennis – #slängdigivego

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *