Här ska ni få höra om någonting gott: 🌱PISTAGEPANERAD FETAOST🌱 Vi blev inspirerade av @alltommat som hade med recept på nötpanerad fetaost häromsistens. De tipsade om hasselnötter och valnötter men vi var sugna på pistage – och jösses vad gott! Fetaosten vänds i uppvispat ägg och sedan i finhackade nötter innan de steks i smör/olja någon minut på varje sida! Då vi har en förkärlek till smör i vårt hushåll så råstekte vi också tunt, tunt mandolinhyvlad potatis i hejdlöst massa smör så det nästan blev som chips. Mums! Vi serverade med en sås av karljohanssvamp och persilja.
Recept kommer här!🌱
INGREDIENSER (2 personer):
4-6st lagom stora potatisar
1dl skalade pistagenötter
150g fetaost
1st ägg
Smör (mycket)
Mâchesallat
INGREDIENSER KARLJOHANSSVAMPSSÅS:
1dl hackad färsk karljohanssvamp
2dl matlagningsgrädde
1msk vetemjöl
1tsk grönsakbuljong
1msk tamarisjoja
1msk färsk persilja
GÖR SÅ HÄR:
Tvätta och skala potatis (vi struntade i att skala den då det var färskpotatis) och hyvla den tunt i mandolin eller matberedare. Stek sedan i massa smör tills de blir krispiga. Under tiden hackar du de skalade pistagenötterna, vispa upp ägget och dela sedan fetaosten i 4 bitar innan du först panerar den i ägg och sedan i nötterna.
För att göra såsen så steker du svampen i smör och när de har fått färg så strör du över vetemjölet innan du tillsätter grädden, grönsaksbuljongen,persilja och tamarisojan. Vispa tills den får en bra konsistens och ställ sedan åt sidan under lock.
Stek nu på fetaosten snabbt i smör och servera sedan allt på en tallrik garnerad med mâchesallat.
//Elina och Dennis – #slängdigivego