🍅PASTASALLAD MED SOLTORKADE TOMATER🍅

Om vi gjorde så mycket pastasallad i helgen att vi ätit det både söndag, måndag, tisdag och onsdag? JAPP. Om vi ska få njuta av den sista portionen idag? JAPP. Om vi har tröttnat? Inte det minsta! Den här🍅 PASTASALLADEN🍅 med bland annat soltorkade tomater, kapris, vego-cabanossy, fetaost och örter blir bara godare och godare ju mer den får stå till sig. Den har så mycket smak och passar att ta med och äta var som helst, när som helst. Perfekt för utflykten, gräsmattan, soffan etc med andra ord!

Vi älskar att ha mat färdig i kylen, allra mest till lunch, vilket spar oss både tid och energi. Och när solen väl skiner och våren knackar på som idag så smakar det också extra gott med kall mat. Så den här pastasalladen kom verkligen till sin rätt i veckan, på balkongluncher, framför tv:n och idag blir det på odlingslotten!

PASTASALLAD MED SOLTORKADE TOMATER

INGREDIENSER (4-5 portioner):

  • 400 g pasta, gärna casarecce
  • 250 g vegokorv, gärna ICA:s kryddiga vego-cabanossy
  • Smör att steka i
  • 1,5 dl soltorkade tomater (spara oljan)
  • 2 dl olivolja (från de soltorkade tomaterna + god olivolja)
  • 3 msk rödvinsvinäger
  • 1 bananschalottenlök
  • 1 dl thai sweet chili sås
  • ½ dl små kapris
  • 1 dl svarta, urkärnade oliver
  • 1 kruka basilika
  • 1 kruka persilja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 100 g fetaost
  • Svartpeppar, nymalen
  • Örtsalt

GÖR SÅ HÄR:

  • Koka pastan och låt svalna.
  • Skär korven i munsbitar och stek dem i smör. Låt svalna.
  • Hacka schalottenlök, oliver och soltorkade tomater. Hacka kaprisen något.
  • Blanda ner detta i pastan tillsammans med olivolja (ta oljan från de soltorkade tomaterna och fyll ut resterande mängd med olivolja), rödvinsvinäger och thai sweet chilisås.
  • Hacka basilikan och persiljan fint och rör ned det i pastan tillsammans med riven vitlök.
  • Rör ned korven och smula i fetaosten.
  • Smaka av med örtsalt och svartpeppar.
  • Låt gärna stå kallt ett tag innan servering, så salladen hinner gotta ihop sig.
  • Servera gärna med något gott bröd till!

Tack att vi får laga massa mat och dela med oss av till er – det är SÅ ROLIGT!!!

Fortsätt laga och höra av er när ni provat våra recept, det gör allt extra kul!

//Elina & Dennis – #slängdigivego

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *