Ska ni bara spara ett vardagsrecept framöver så SKA det vara detta! På max 20 minuter gör ni denna 🍝PASTA MED VITA BÖNOR OCH SOLTORKADE TOMATER🍝. 20 minuter alltså, javisst! Gott (jättegott) är det också! Inspiration från tuvessonskans snabba röra av just vita bönor och soltorkade tomater. Men här som pastasås. Och med lite fler ingredienser för lite mer smak.
Två bra saker till med rätten?
1) Den är vegansk!
2) Den är även lätt att göra en bebis-variant på som också den smakar GOTT
Nu är det slutpratat, här kommer receptet. Laga imon! Det blir kul. Och gott!
PASTA MED VITA BÖNOR OCH SOLTORKADE TOMATER
INGREDIENSER (4 portioner):
- Pasta för 4 personer
- 1 förpackning stora vita bönor, á 380 g
- 150 g soltorkade tomater (avrunnen vikt) + lite några extra till garnering
- 2 msk olja från de soltorkade tomaterna
- 1 vitlöksklyfta
- 2 tsk sambal oelek
- 3 dl pastavatten
- ½ msk vitvinsvinäger
- Salt
- Svartpeppar
- Ev. Basilika, bladspenat eller ruccola till servering – vi klippte över bladspenat!
- Ev. någon nöt till servering, tex rostade pinjenötter
GÖR SÅ HÄR:
- Koka pastan i rikligt saltat vatten. Spara 3 dl av pastavattnet.
- Häll av vätskan från bönorna, skölj dem och låt dem rinna av.
- Häll ned bönorna i en mixer/hushållsassistent.
- Häll ned 150 g soltorkade tomater, oljan och 1 riven vitlöksklyfta. Mixa slätt.
- Lägg över röran i en kastrull. Hetta upp den på låg-/mellanvärme.
- När den börjar bli varm: rör ned sambal oelek och tillsätt 3 dl pastavatten.
- Låt koka upp. Tillsätt vitvinsvinäger och smaka av med salt och svartpeppar.
- Servera med pastan, några varv med pepparkvarnen, klippt bladspenat eller annat grönt samt toppa slutligen med några hackade soltorkade tomater.
- Ät med slev!
Kanske världens enklaste sätt att få i sig bönor?
Så även om du är bön-skeptiker så är rätten även för dig!
Ha en fin vecka nu! Ät gott och var snäll!
(och glöm inte höra av dig om du provar något av våra recept)
//Elina & Dennis – #slängdigivego
Iris säger (februari 27, 2023 11:43)
Låter jättegott, ska testa att göra den idag! Men hur gör man bebis-varianten, utöver att skippa saltet i pastavattnet? Är det inte salt i soltorkade tomater?