En enkel och solig dessert kommer här! 🌼PASSIONSFRUKTSCURDGLASS🌼 Den görs på 5 min (exklusive frystid), innehåller 3 (!) ingredienser och äts bäst antingen med färsk frukt och rostad kokos eller med mjölkchokladbrownie (eller bägge delar??)
Det här är en riktigt frisk dessert, framför allt om den äts med mängder av färsk frukt (kiwi, hallon, passionsfrukt, apelsin eller vad man nu är sugen på). Den rostade kokosen – som görs busenkelt genom att rosta kokosflingor i en torr, het panna, passar perfekt till! Se bara till att röra om och ha koll på kokosen hela tiden, då den annars lätt bränns. Den ska få färg, men inte för mycket. Ta bort från plattan och lägg över i en skål så den inte fortsätter rostas.
Choklad och glass är ju också det en given kombination – och vi älskar att äta glassen ihop med våra mjölkchokladbrownies. Receptet på dem hittar ni HÄR!
Nu (snart…) till glassen. Eller ja. Ni som har hängt med ett tag vet nog om att grundreceptet för glassen är vårt standardrecept – just för att det är så ENKELT och blir så fantastiskt gott på nolltid. Det går att variera med precis vilken smaksättning man vill, och när vi ändå pratar om det vill vi ju slå ett slag för vår absoluta favoritglass hittills som vi lyckats hitta på. Glass med vit choklad och salt kolasås och det receptet hittar ni HÄR (ihop med churrosfriterade dumlekolor dessutom…) MEN vi behöver variera vårt glassätande, så vi inte tröttnar på våra varianter och där efter kom denna passionsfruktscurdglass till. Vi använde färdig, köpt passionsfruktscurd och det blev utmärkt. Vill man göra egen curd går det toppen och det är fritt fram att googla efter recept.
PASSIONSFRUKTSCURDGLASS
INGREDIENSER (ca 1 liter glass):
- 5 dl vispgrädde
- 1 burk kondenserad mjölk (397 g)
- 3/4-1 dl passionsfruktscurd
- Ev. passionsfrukt till servering
GÖR SÅ HÄR:
- Vispa grädden fluffig i en skål. OBS! Grädden får INTE bli för hård, utan fortfarande mjuk.
- Häll ned den kondenserade mjölken i grädden och blanda noggrant, men försiktigt.
- Häll ner glassen i en limpform, – ca 1 ½ liter.
- Lägg passionsfruktscurden i en spritspåse/plastpåse och klipp ett litet hål i påsens ände.
- ”Spritsa” ut rader av curden i glassen (se bild nedan). Dutta sedan försiktigt i glassen med en smörkniv eller slickepott så att curden sjunker ner lite i glassen. Spritsa sedan ned resterande curd, men i rader åt andra hållet (se bild nedan). Låt även detta sjunka ner lite, lite (se bild). Täck sedan över formen ordentligt med plast och ställ in i frysen. Den behöver stå minst 6 timmar, men gärna över natten.
- Ta fram glassen en stund, ca 20 minuter, innan servering så den hinner tina till sig och garnera gärna med det urgröpta från passionsfrukt. Och servera med gottigheter!
Vill ni ha fler tips på goda desserter? Här kommer några!
KLADDKAKECHEESECAKE Ja – ni läste rätt. Kladdkaka och cheesecake i bästa symfoni!
GLASSFYLLDA CROISSANTER Kanske den enklaste dessert som går att skapa? Som dessutom är ett perfekt avslut på brunchen!
SALT RABARBERKOLA Om man som vi har rabarber i frysen så är detta den bästa efterrätten vi kan tipsa om! Inga rabarber i frysen? Spara receptet och ta fram i sommar!
BANOFFE PIE För vem älskar inte banoffe pie?
MASCARPONEKRÄM MED FRUKTSALLAD Ett friskare alternativ går nog inte att hitta, inte hos oss i alla fall!
Hoppas vi lyckats ge er lite inspiration och hopp om en god påsk, trots omständigheterna. Ta hand om er!
//Elina & Dennis – #slängdigivego





