Äntligen maj! Och det väntar långhelg för många. Vill ni passa på att äta något väldigt gott och samtidigt barnsligt enkelt så har vi recept på 🧀PARMESANGRATINERAD SPARRIS🧀 på bloggen. På riktigt jätteenkelt! Vi åt det som buffé ihop med tusen goda grejer, men går ju äta förslagsvis med ”bara” potatis till om man vill! Eller tortellini! Med ostfyllning!
Älskar att ha sådana här rätter/sidorätter i rockärmen som kan plockas fram vid så många olika tillfällen.
Det blir festligt ihop med andra bufférätter, men gör sig¨alltså också lika bra en dag mitt i veckan när det bara ska gå fort och snabbt. Vi föreslog potatis ja! Och tortellini. För visst är det en god idé att också skära ner sparrisen när den väl är gratinerad och bara slänga ihop allt från ugnsformen med lite nykokt tortellini?
Eller lägg det på en skiva stekt surdegsbröd och ät som lunch ihop med en matig sallad.
Åh! Det luktar VÅR om den här lille rackaren till rätt minsann!
PARMESANGRATINERAD SPARRIS
INGREDIENSER (3-4 portioner som tillbehör):
- 250 g sparris
- 1,5 dl syrad grädde
- 1-1,5 dl riven parmesan
- ½ dl hasselnötter eller mandlar
- ½ dl grovhackad persilja
- Örtsalt
- Svartpeppar
GÖR SÅ HÄR:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Grovhacka hasselnötterna.
- Grovhacka persiljan.
- Ansa och skölj sparrisen. Lägg dem i en liten ugnsform.
- Häll över den syrade grädden och strö över det mesta av osten (spara lite till garnering).
- Strö över de grovhackade nötterna.
- Salta och peppra, använd gärna färskmalen svartpeppar.
- Gratinera i mitten av ugnen i ca 20 minuter till det har fått fin färg.
- Strö över den grovhackade persiljan och den sista parmesanen.
- ÄT direkt!
Önskar er som är lediga en skön ledighet.
För oss väntar flytt i helgen så här är det full fart!
Ta hand om er där hemma!
//Elina & Dennis – #slängdigivego