Mmmmmm 🍫MJÖLKCHOKLADBROWNIES🍫 – ja, så gott! En ordentligt god kaka med massor av choklad och med en alldeles lagom nypa flingsalt på toppen. Och en gnutta kaffesmak! Perfekt att ha i frysen och ta fram en bit till fikat när helst det passar. En chokladälskares dröm!
Kakan är rejält mastig, så gör gärna lite mindre bitar och fika istället dubbelt så många gånger!
Ät med glass, lättvispad grädde eller som den är ihop med en kopp kaffe!
Här kommer receptet:
MJÖLKCHOKLADBROWNIE
INGREDIENSER:
- 200 g smör
- 4 dl strösocker
- 3 dl kakao
- 1 tsk vaniljsocker
- 2,5 tsk torkat pulverkaffe
- 1 tsk bakpulver
- 3 dl vetemjöl
- 4 ägg
- Glasyr:
- 170 g mjölkchocklad
- 3 msk starkt kaffe
- 3,5 msk kakao
- 1,5 dl florsocker
- 80 g rumsvarmt smör
- Topping:
- 50 g hackad choklad, mjölkchoklad eller mörk choklad
- Flingsalt
GÖR SÅ HÄR:
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Ta fram en kastrull. Lägg i smör och socker, och låt det smälta samman på spisen.
- Blanda samman alla torra ingredienser i en bunke.
- Ta den smälta smör- och sockerblandningen och rör ner det i de torra ingredienserna. Använd en elvisp och vispa ihop det lätt.
- Knäck i ett ägg i taget och fortsätt vispa med elvisp till en jämn smet.
- Ta en form, ca (25*30 cm) och klä med bakplåtspapper. Fördela smeten i formen.
- Grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 20 minuter.
- När kakan är färdiggräddan, ta ut den och låt den svalna i 30 minuter.
- Gör sedan glasyren:
- Bryt chokladen i mindre bitar.
- Smält chokladen, tillsammans med kaffe och kakao, över ett vattenbad.
- Vänd ned florsocker och smör i den smälta chokladblandningen och rör om det till en jämn och fin smet.
- Bred ut glasyren över kakan med hjälp av en slickepott.
- Hacka chokladen till toppingen och strö den över glasyren.
- Nyp över flingsalt över kakan.
- Ställ kakan kallt innan servering, minst 30 minuter, men gärna några timmar.
…tur vi har några bitar kvar i frysen!!!
Hoppas ni gillar!
//Elina & Dennis – #slängdigivego
