🌟JULIG KÅLSALLAD🌟

Salladsmiddag i december… Jodå! Det funkar finfint det också! Här har vi en ruskigt god och 🌟JULIG KÅLSALLAD🌟 med saffransstekt halloumi (igen!), granatäpple, apelsin, dill, honungsstekta valnötter och världens enklaste dressing: pressad citron- & apelsinsaft som blandas ut med lite honung. Detta ihop med tre gånger kål (rödkål, grönkål och brysselkål) blir både smakrikt, mättande, vintrigt och färgsprakande!

Vi får inte nog av goda sallader så här i december. Det finns så mycket kul och gott att laga av det som är i säsong!
Just denna rätt passar både att ha på buffébordet med julmat eller som en huvudmåltid i sig. Ät då gärna med lite gott bröd för extra mättnad! Nom nom!

JULIG KÅLSALLAD

INGREDIENSER (4 portioner som måltid):

  • 100 g färsk grönkål
  • 150 g strimlad rödkål
  • 250 g brysselkål
  • 2 dl valnötter
  • 1 granatäpple
  • 200 g halloumi
  • 1 paket saffran á 0,5 g
  • 1 citron
  • 2-3 apelsiner
  • Färsk dill
  • Smör att steka i
  • Olvolja
  • Flytande honung
  • Strösocker
  • Flingsalt

GÖR SÅ HÄR:

  • Börja med att kärna ur granatäpplet så att alla kärnor tas ut.
  • Grovhacka valnötterna. Stek dem i en stekpanna med smör och flingsalt. När de är stekta ringlar man över lite flytande honung. Lägg på en tallrik och låt svalna.
  • Filéa apelsinen (sök video på youtube för tips hur man enkelt gör det!). Pressa ur all saft ur det som blir kvar av apelsinen och blanda med saft från ½ citron. Smaka av med flytande honung. Ställ åt sidan.
  • Skölj grönkålen, skär den i mindre bitar. Massera den med lite olivolja (ca ½ msk) och saften från 1/2 citron.
  • Skölj rödkålen och strimla den.
  • Skölj och ansa brysselkålen. Dela den i två halvor eller fjärdedelar om de är större.
  • Stek brysselkålen i en stekpanna med smör. När de börjar få lite färg strösslar ni över en nypa socker och flingsalt, så att brysselkålen karamelliseras lite.
  • Dela halloumin i mindre bitar. Hetta upp en stekpanna med smör och lägg i saffranet. Lägg i halloumibitarna och stek dem fint på båda sidor.
  • Lägg grönkålen på ett fat och blanda i rödkålen och brysselkålen. Fördela sedan över apelsinklyftor, halloumi och nötter. Strössla slutligen över granatäpplekärnor, toppa med dillen och ringla över dressingen.

Som sagt, här blandas verkligen smak, färg och texturer! Precis som vi vill ha det!

Hoppas ni alla haft en fin helg och att ni får en härlig start på nya veckan!

//Elina & Dennis – #slängdigivego

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *