Imorgon flyger vi tillbaka till Sverige och semestern är slut för denna gång! Sista middagen i Spanien blev 🌱GRILLAD VITKÅL MED BRYNT SMÖR🌱 + 🌱HELGRILLAD ZUCCHINI MED SALSA VERDE🌱 Vitkålen grillas i ca 2-3 cm tjocka skivor. Brynt sedan smör och rosta hackade mandlar. Blanda ihop smöret med mandlarna och flingsalt och häll det över vitkålen för en ljuvligt nötig, salt karamellsmak! Är man – precis som vi – tokiga i parmesan; riv över det med! Zucchinin grillas runt om i ca 20 min. Grilla samtidigt bröd. Ringla olivolja över zucchinin när den är klar innan den öppnas upp. Inuti är den len som smör 😍 Servera med en salsa verde: mixa persilja, mynta och basilika med kapris, olivolja, vitlök, citron, salt och peppar. Smula sist över grillat bröd! Vi serverade med ugnsrostade potatisklyftor, grillad halloumi, grillad sparris samt sås gjord av majonäs (äggulor, dijonsenap och rapsolja) blandat med laktosfri turkisk yoghurt, massa parmesan, hackad persilja, citronsaft, vitlök, örtsalt och peppar. 🌱
Tack kära Spanien för alla grönsaker, grilltimmar, smaker, tålamod, inspiration och sällskap!🌱