🍅GRILLAD TOMATSALSA🍅 och 🥖GRILLAD BAGUETTE🥖 (fylld med mozzarella, tomater, soltorkade tomater, basilika och vitlök) som söndagsmiddag? Det är så gott, så gott, så gott va. Äts bäst med pasta. Vi har tortellini; ricotta/basilika & mozzarella/soltorkad tomat. Även grillad zucchini för varför inte liksom? LOVA GÖRA.
GRILLAD TOMATSALSA (6 port):
- Grilla 1 kg svenska små tomater tills fin färg.
- Lägg i skål, stompa.
- Blanda ner: 1/2 dl god olivolja, 2,5 msk rödvinsvinäger alt. sherryvinäger samt 2 små rivna vitlöksklyftor. Hacka 1 kruka basilika och rör ned. Smaka av med flingsalt och färskmalen svartpeppar, samt ev chiliflakes.
- Servera med pasta, mer basilika & (rumstempererad) mozzarella. Samt mer svartpeppar.
GRILLAD BAGUETTE:
- Hacka soltorkade tomater.
- Skiva mozzarella & stora tomater.
- Gör olja:
- Blanda olja från soltorkade tomater m liten riven vitlök och hackad färsk basilika.
- Skär baguette på längden så den går att öppna (ej delad helt igenom). Pensla snittytorna med oljan.
- Fördela i mozzarella, tomat, soltorkad tomat och hela basilikablad.
- Pensla grillfolie med olivolja. Lägg i baguette och täck den med foliet.
- Grilla runt om ca 10 min.






