🔥GRILLAD PORTABELLO🔥

Vår bästa svamp kommer här! 🔥GRILLAD PORTABELLO🔥 fylld med gräslökssmör som toppas med västerbottensost (eller annan god lagrad ost!), gräddstuvad grönkål & ölkaramelliserad lök. Funkar lika bra att grilla till nyårsmiddag som grillkvällen i juli! För japp, vi åt det som senaste nyårsmiddag OCH här om veckan en varm sommarkväll. Imorgon ska vi fira en familjemedlems födelsedag och han har valt detta som middag! DRÖM för oss!

GÖR SÅ HÄR:

  • Gröp ur portabello (fot och lameller) och lägg på grill på indirekt värme med den urgröpta delen nedåt.
  • Pensla gärna svampen med nåt gott, tex olja/vitlök/soja.
  • Vänd på den efter ca 5 min och lägg i en klick smör som blandats med massa hackad gräslök!
  • Grilla tills svampen nästan är helt klar. Lägg då på några skivor smakrik ost.
  • Lägg över dem på fat och fördela över gräddstuvad grönkål (fräs grönkål i smör med lite lite hackad vitlök, slå över vispgrädde och låt koka ned. Salta och peppra!)
  • Fördela sist över ölkaramelliserad lök. Gul lök som stekts glansig i massa smör, på med socker som får steka med och slå sist över öl – en god ale eller lager!
  • SERVERA. ÄT. NJUT!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *