🌽GRILLAD MAJSSALSA🌽

🌽GRILLAD MAJSSALSA🌽, friterad avokado och korianderdip! EXAKT det har vi ätit till middag idag. Det är sött, salt, syrligt, krispigt.. det är sommarmat i allra högsta grad! Spara receptet och laga när årstiden vill! Garanterat gott betyg och glada bordsgrannar!

Såå gott. Vi har lyxen att kunna grilla dagarna i ända om vi så skulle vilja här nere i Spanien. Och det vill vi ju (nästan i alla fall!)

Vill man inte grilla så funkar det också att grilla majsen i ugnen!

Idag stod grillad majssalsa på menyn och det är ju en så läcker rätt! Perfekt när man är många! Ät som tillbehör till tacon och grillkvällen, eller som huvudsallad ihop med andra tillbehör som vi gjorde här. Hade vi haft gurka, rödlök och fetaost hemma så hade det åkt rakt ner i salsan det med, men det hade vi tyvärr ingen denna gång.

GRILLAD MAJSSALSA

INGREDIENSER (ca 3personer som större måltid):

  • 2 majskolvar – färska och förkokta, eller förkokta i förpackning
  • Olivolja
  • Soja
  • Lime, 2 st
  • 2 tomater
  • 1/2 mango, färsk
  • Grön chili, 1/2-1 st beroende på styrka
  • 1/2-1 kruka koriander efter smak
  • 2 avokado
  • Ev 1/4 gurka
  • Ev 100 g fetaost
  • Ev en liten rödlök
  • Flingsalt
  • Svartpeppar, färskmalen

GÖR SÅ HÄR:

  • Pensla den förkokta majsen med olivolja blandat med lite, lite soja, zest och saft från 1/2 lime och flingsalt.
  • Grilla på direktvärme några minuter runt om majsen så att dem blir fint grillad. Ställ åt sidan, gärna med aluminiumfolie runt så den håller värmen.
  • Skölj och hacka tomater smått, hacka även mango och eventuellt rödlök och gurka. Lägg i en skål.
  • Kärna ur och finhacka chilin smått. Lägg i och rör runt.
  • Skär av majsen från kolven och skär den i små bitar. Lägg den i salsan.
  • Hacka (mycket!) koriander och lägg i salsan.
  • Om det finns fetaost. Smula i det!
  • Ringla över olivolja, riv i zesten och pressa i saft från 1-1 1/2 lime.
  • Finhacka avokadon och rör i salsan försiktigt.
  • Peppra med färskmalen svartpeppar och strö över flingsalt.

PANKOFRITERAD AVOKADO

INGREDIENSER (2-3 portioner):

  • 3 avokados
  • Vetemjöl
  • Uppvispat ägg
  • Panko
  • Flingsalt
  • Naturell olja till fritering

GÖR SÅ HÄR:

  • Dela varje avokado och skär varje del i 3 avlånga bitar. Vänd dem först i vetemjöl, sen uppvispat ägg och slutligen i panko. Hetta upp olja i en fritös eller en kastrull med vida kanter till 180 grader. Fritera avokadon i omgångar, 2-3 st, tills de får en gyllenbrun yta, ca 30-60 sek. Ta upp med hålslev och låt rinna av. Lägg på hushållspapper och strö över flingsalt.

KORIANDERDIP

INGREDIENSER (2 portioner):

  • 1 dl majonnäs (görs av 1 äggula, 1 dl rapsolja, 1 tsk dijonsenap)
  • 1,5 dl turkisk yoghurt
  • 1 lime, zest och saft
  • En stor näve koriander, hackad
  • Örtsalt

GÖR SÅ HÄR:

  • Slå en majonnäs.
  • Rör ihop med övriga ingredienser och smaka av med flingsalt. Låt stå kallt till servering.

Mmm! Nu längtar vi även efter grillsäsongen hemma i Sverige!

/Elina & Dennis – #slängdigivego

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *