🌱GRAPE- & FÄNKÅLSSALLAD🌱

Solen kommer och går men sommarsallader består? Så måste det va, för här kommer en! 🌱GRAPE- & FÄNKÅLSSALLAD🌱 Orimligt god bara som den är. Eller kanske på ett gott bröd, krispigt stekt i olivolja? Nom nom! Recept här nedan, som förrätt till 4-5 pers!

INGREDIENSER:

  • 1 fänkål
  • 2 stora blodgrape
  • Ruccola
  • Hackade pistagenötter
  • 2 mozzarella, RUMSTEMPERERAD (viktigt, blir 1000 ggr godare)
  • Svartpeppar
  • Flingsalt
  • God olivolja!
  • Persilja
  • Ev. Rostat bovete (går att utesluta)

GÖR SÅ HÄR:

  • Lägg ruccola i en skål/på ett fat.
  • Riv fänkålen på rivjärn. Lägg i kallt vatten med någon droppe citron.
  • Filea blodgrapen. Spara det som blir över och pressa över som dressing!
  • Lägg det över ruccolan.
  • Häll av vattnet från fänkålen och lägg fänkålen över grape/ruccola.
  • Dela över mozzarellan (skär den ej! Riv isär med händerna)
  • Häll över saften från blodgrapesresterna.
  • Rör ned persilja! Blanda försiktigt!
  • Ringla över god olivolja.
  • Lägg på hackade pistagenötter och toppa ev. med rostat bovete.
  • Strö över flingsalt och peppra med färskmalen svartpeppar!
  • ÄT 💚

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *