Solen kommer och går men sommarsallader består? Så måste det va, för här kommer en! 🌱GRAPE- & FÄNKÅLSSALLAD🌱 Orimligt god bara som den är. Eller kanske på ett gott bröd, krispigt stekt i olivolja? Nom nom! Recept här nedan, som förrätt till 4-5 pers!
INGREDIENSER:
- 1 fänkål
- 2 stora blodgrape
- Ruccola
- Hackade pistagenötter
- 2 mozzarella, RUMSTEMPERERAD (viktigt, blir 1000 ggr godare)
- Svartpeppar
- Flingsalt
- God olivolja!
- Persilja
- Ev. Rostat bovete (går att utesluta)
GÖR SÅ HÄR:
- Lägg ruccola i en skål/på ett fat.
- Riv fänkålen på rivjärn. Lägg i kallt vatten med någon droppe citron.
- Filea blodgrapen. Spara det som blir över och pressa över som dressing!
- Lägg det över ruccolan.
- Häll av vattnet från fänkålen och lägg fänkålen över grape/ruccola.
- Dela över mozzarellan (skär den ej! Riv isär med händerna)
- Häll över saften från blodgrapesresterna.
- Rör ned persilja! Blanda försiktigt!
- Ringla över god olivolja.
- Lägg på hackade pistagenötter och toppa ev. med rostat bovete.
- Strö över flingsalt och peppra med färskmalen svartpeppar!
- ÄT 💚