Fikatips! 🍓GLASSFYLLDA CROISSANTER🍓 med bär och chokladsås! Superenkelt, sött och 100% gott. Vi hade vit chokladglass från Magnum, jordgubbar, blåbär, hallon och sås gjord av grädde och smält lindtchoklad. Sen var det bara att äta för glatta livet!
Du väljer givetvis den glass du tycker bäst om och serverar med passande tillbehör. Frukt, bär, godis, sås, nötter, riven choklad eller vad som kan passa!
Här kommer vår variant:
GLASSFYLLDA CROISSANTER
INGREDIENSER (2 portioner):
2 Croissanter
4 glasskulor – vit chokladglass från Magnum (burk)
Jordgubbar
Hallon
Blåbär
Vispgrädde, ca 0,5 dl
Lindt mjölkchoklad, ca 50 g
GÖR SÅ HÄR:
Börja med chokladsåsen. Vanligtvis gör vi chokladsås av kakao, smör, sirap, socker, vaniljsocker, flingsalt, grädde/mjölk – men här i Spanien gick vi en enklare väg (och minst lika god!). Värm grädde i en kastrull – rör med jämna mellanrum så det ej bränns. Ta av från plattan när den blivit varm och lägg i chokladen. Rör runt så att chokladen smälter.
Ta fram glassen.
Gör i ordning bären. Skölj dem och skär jordgubbarna i mindre bitar.
Skär ett snitt i respektive croissant. Fyll dem sedan med 2 glasskulor i vardera. Lägg över bär (plus lite extra på tallriken att mumsa av!) och ringla slutligen över chokladsåsen (snåla inte!!).
Ät på direkten!
Så lätt att göra men ger ändå en riktigt lyxig känsla.
Hoppas ni provar!
//Elina & Dennis – #slängdigivego