BÄSTA SNACKSET kommer här! 🌱FRITERAD BLOMKÅL🌱 med currysås! Det är så gott att man vill äta upp minst ett blomkålshuvud själv..! Dela bara blomkålen i mindre buketter och fritera i upphettad olja (ca 180 grader) tills de får gyllenbrun färg, ca 30-60 sek. Ingen panering, inget mjöl att vändas i eller liknade utan bara blomkål rakt upp och ned!
Använd antingen en fritös eller hetta upp oljan i en vid kastrull. Glöm inte att ha ett lock nära till hands! Och låt blomkålen torka efter att den sköljts, så det inte kommer vatten i den heta oljan.
CURRYSÅS
INGREDIENSER:
2 dl majonnäs (äggula+rapsolja+dijonsenap)
1 dl crème fraiche
1 röd chili (spansk peppar) med kärnor, hackad
1-2 tsk vitvinsvinäger
1/2-1 msk curry (smaka av, styrkan varierar)
Salt
Servera gärna sedan med något grönt, som persilja, gräslök – eller som vi: klippt bladspenat.
Prova GÄRNA! Det blir garanterat succé!
/Elina & Dennis – #slängdigivego