🌱FÖRSOMMARSALLAD🌱 i Spanien! Hur ljuvligt? Vi vill bara äta grönt, grönt, grönt och då passade detta bra! En sallad med cheddar- & valnötsbiffar, bladspenat, stekt sparris, råhyvlad sparris, avokado, jordgubbar, valnötter, hackade basilikablad och creme de balsamico. Fantastiskt gott! Och snabbt gick det med! Allra godast hade nog varit med lite chèvre till, men det får vi hoppa pga bebis i magen 👶🏼 Receptet på biffarna är från Tuvessonskan och är gryyymt goda.
FÖRSOMMARSALLAD
INGREDIENSER (2 portioner):
4 cheddar- och valnötsbiffar (se nedan)
1 knippe sparris
Bladspenat
1 stor avokado eller två små
Jordgubbar
Några blad basilika
1 näve valnötter
Creme de balsamico
GÖR SÅ HÄR:
Gör biffarna (se nedan). Vänta dock med att steka dem in i de sista så de serveras nystekta.
Snoppa alla sparrisar. Ta ut de 3-4 största sparrisarna och råhyvla dem med en skalare. Spara topparna och det som eventuellt blir över. Skär resterande sparrisar i mindre delar.
Skölj bladspenat och jordgubbar. Hacka upp avokado och skär upp jordgubbarna.
Lägg upp bladspenat på ett fat.
Stek klart biffarna och stek även sparrisen (allt förutom det hyvlade) i olja.
Fördela biffar, stekt sparris, råhyvlad sparris, jordgubbar och avokado över bladspenaten.
Toppa med hackade basilikablad, hackade valnötter och ringla slutligen över creme de balsamico.
CHEDDAR- OCH VALNÖTSBIFFAR
Recept från Tuvessonskan!
INGREDIENSER (8 biffar, 3-4 portioner):
1 dl valnötter
1 dl mandel
3 dl god, riven cheddar
1 schalottenlök (vi använde 1/2 stor, gul lök)
2 ägg
1 dl ströbröd + mer till panering
Salt, svartpeppar
Olja till stekning
GÖR SÅ HÄR:
Mixa valnötter och mandel till en gryning massa i matberedare.
Blanda detta med riven cheddar, fint hackad lök, ägg, ströbröd och kryddorna.
Ställ in i kyl och låt stå kallt i minst 15 minuter.
Forma till 8 biffar som vänds i ströbröd.
Stek i rikligt med neutral olja tills de får fin, gyllenbrun yta.
Otroligt fräscht och gott – och samtidigt ger salladen en härlig mättnadskänsla efter både biffar och avokado.
Ät… och känn försmaken av sommaren!
/Elina & Dennis – #slängdigivego