Här har vi en ny vardagsvinnare! Det är gårdagens middag aka dagens lunch som blev en 🌱CHORIZOWOK MED SENAPSKRÄM🌱. Det var precis så gott som det låter, dvs jättegott. Med grönkål, rödkål, ärtor, rödlök, mathavre och citron. Snabbt och lätt var det också!
Givetvis går det ta lite av det man har hemma eller är sugen på, det var så vi gjorde när vi lagade.
Vill man inte ha mathavre t.ex. så går det lika fint med bulgur, couscous eller ris.
Kanske vill du byta ut rödlöken mot purjolök! Ärtorna mot majs! Rödkål mot morot!
Eller riv i ett syrligt äpple i senapskrämen och toppa woken med fetaost?
Eller gör precis som vi, för det var minsann tillräckligt precis som det var.
Här kommer receptet!
CHORIZOWOK MED SENAPSKRÄM
- Olivolja
- 150-200 g rödkål
- 150 g grönkål
- 1 rödlök
- 1,5 dl ärtor (frysta och tinade)
- 4 (eller 6 om de är små) stycken vegetarisk chorizokorvar
- 4 portioner kokt mathavre
- 1 citron, saften
- Örtsalt, svartpeppar
- 3 dl crème fraîche
- 1 msk grovkornig senap
- 1 tsk äppelcidervinäger
GÖR SÅ HÄR:
- Börja med att göra senapskrämen.
- Blanda samman crème fraîche, senap och äppelcidervinäger. Smaka av med örtsalt.
- Låt stå kallt till servering.
- Koka mathavren enligt anvisning på förpackningen.
- Skölj rödkålen, strimla.
- Skölj grönkålen och strimla den i mindre bitar, inklusive stjälk.
- Skala rödlöken och skär den i skivor.
- Skär chorizon i skivor.
- Tina ärtorna.
- Hetta upp olja i en stekpanna. Börja med att steka rödkål och rödlök lite lätt.
- Lägg i chorizon och fortsätt steka. Salta och peppra.
- Lägg sedan i grönkålen och ärtorna. Salta och peppra lite till och stek tills grönkålen börjat krympa. Den ska inte få för mycket färg.
- Ta av stekpannan från plattan och häll i mathavren. Blanda runt och pressa i saften från en citron. Rör runt igen och smaka ev. av med mer örtsalt.
- Servera woken med senapskrämen.
GOTT tyckte vi, hoppas ni håller med!
//Elina & Dennis – #slängdigivego