🥂CHAMPINJONPASTA MED CAVA🥂

Tips, tips inför helgen! Här kommer vår 🥂CHAMPINJONPASTA MED CAVA🥂 – en enkel, snabb och lättlagad pastarätt som ändå är helglyxig! Detta är också en av våra standardrätter här hemma som vi mer än gärna lagar, både som familjemiddag och när vi har middagsbjudning. Vill man inte ha cava i (fast det vill man, det blir sååå gott) så kan man byta ut det till vitt vin eller citronsaft. Ostfylld ravioli, köpt och klar, är den bästa genvägen för att det här ska gå fort!

Den här pastarätten hittade vi på av rester vi hade i kylen en gång på semester nere i Spanien för något år sedan. Vi ville ha något snabbt (och samtidigt gott givetvis) och lagade till en champinjonsås. Typ som receptet nedan. Och kokade ravioli till. Vi blev nöjda, men ville bli 110% nöjda och då vi ändå drack lite cava medan vi lagade mat passade vi på att slänga ner lite i såsen – och då! Då blev den som vi ville ha den! Sen har vi lagat det många gånger och nu senast skrev vi ner receptet.

Som alltid när vi lagar mat så lagar vi på en höft så det är alltid en lika spännande utmaning att skriva ihop det till ett recept att vara nöjd över. Så se alltid våra recept som vägledning, snarare än exakt exakt. MEN exakt så här gjorde vi faktiskt denna gång!

Och som skrivet, vill man inte ha cava så ha i vitt vin i stället. Eller citronsaft (inte 1,5 dl dock…) – men smaka då av hela tiden så det blir lagom. Dessutom är den faktiskt god utan något av ovanstående också!

Nu får det vara slutsurrat, här kommer receptet.

CHAMPINJONPASTA MED CAVA

INGREDIENSER (3-4 portioner):

  • Färsk ravioli, gärna med ostfyllning
  • 300 g champinjoner
  • 75 g smör
  • 1 liten purjolök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl crème fraîche
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl riven ost + ½ dl till servering, gärna parmesan eller cheddar
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1,5 dl torr cava
  • Citronzest
  • Persilja
  • Gräslök (går att utesluta)
  • Örtsalt
  • Svartpeppar

GÖR SÅ HÄR:

  • Koka upp saltat pastavattnet. Koka raviolin al dente enligt förpackningen.
  • Ansa svampen och dela den i mindre bitar.
  • Skölj purjolöken och skär den tunna skivor/halvmånar.
  • Finhacka vitlöksklyftan.
  • Hetta upp en torr stekpanna.
  • Lägg ner svampen i stekpannan och stek så att den vätskas ur.
  • Tillsätt smör, salta och peppra och låt det steka 1 minut.
  • Tillsätt purjolök och vitlök i stekpannan och stek försiktigt. Löken/vitlöken ska inte brännas vid.
  • Lägg i crème fraîche och låt det gå ihop sig.
  • Häll i grädden och låt det koka upp.
  • Rör ner osten och rör tills den har smält ner i såsen.
  • Tillsätt vitvinsvinäger och smaka av med örtsalt och svartpeppar.
  • Avsluta med att hälla i cavan. Låt koka upp och koka några minuter så att alkoholen avdunstar.
  • Ta av från plattan och lägg i raviolin. Blanda runt ordentligt. Lägg upp på fat och servera med mer riven parmesan, hackad färsk persilja, hackad gräslök och riven citronzest.

Det här är GOTT! Prova GÄRNA! Och berätta vad ni tycker!

//Elina & Dennis – #slängdigivego

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *