🌱BURRITOMIDDAG🌱 Det är ju så gott! Vi fyllde dem med mexikanskt ris som vi fick hem som varuprov i senaste smakbox. Perfekt storlek för två, smaksatt med bland annat paprika, vitlök och jalapeño och tar dessutom bara 3 minuter i stekpannan! Heja bra snabbmat! Vi slängde även ner svarta bönor, majs, rödlök och prästost med riset i stekpannan. Vi snabbstekte sen tortillabröd och fyllde med den stekta risröran, mer ost, bladspenat, salsa, guacamole och koriander. Klart på en kvart!
Vi äter dock väldigt sällan halvfabrikat (förutom när det kommer till just tacos konstigt nog… då köper vi både tortillas, salsa, chips m.m.) men det här riset kan vi tänka oss att ha hemma för snabba lösningar. I helgen hade vi familjen på besök och då åts det tacos för glatta livet och det var de resterna som kom väl till pass idag. Vi hade redan uppskuren tomat och rödlök, vi hade rivit ost som blivit kvar, salsa och tortillabröd fanns över och även alla ingredienser till guacamole. Så det blev en rejält god middag på det som redan fanns hemma – och dessutom gick det som sagt väldigt fort.
Som ovan skrivit valde vi att låta svarta bönor, majs, rödlök, tomat och även lite prästost steka ihop med riset. Det tyckte vi förhöjde! I övrigt var riset kanske något snålt med smak för vår del, men det går ALLTID krydda upp. Så vi blev både nöjda och glada och mätta.
Vi stekte tortillabröd – för det gör ju det lite godare. Och sen blev det fiesta med risröran, ost, bladspenat, tomatsalsa, guacamole och koriander. För är det något vi aldrig skulle köpa (nästan inte heller låta andra göra till oss om vi har chansen att göra den…) är guacamole. Vi älskar guacamole och vill ha den på vårt sätt. Vi har inga direkta mått (förutom ”ju mer desto godare”) men vi använder kanske som grundregel:
Avokado, 2 st
Crème fraiche, 1,5-2,5 dl (beroende på hur stora avokados – crème fraichen får INTE ta över smaken)
Citronsaft, från ½-1 citron
Riven vitlök, ca 1 klyfta. ev mer om det är en liten klyfta
Örtsalt
Massa färsk koriander (vilken vi dock ibland får avstå beroende på våra gästers önskemål)
Och det blir magiskt! Mosa bara avokadon ordentligt med en gaffel. Blanda i crème fraiche, riv i vitlöken, pressa i saft från citron, smaka av med örtsalt och klipp sista i massa färsk koriander.
MUMS!
Har ni något ni måste ha i er guacamole så får ni gärna tipsa!
//Elina & Dennis – #slängdigivego


