Vad sägs som att laga ett superkrämigt tillbehör till nästa middag? Som går jättesnabbt att göra dessutom. Gör då detta! 🌱BELLAVERDE I CREAM CHEESE🌱, dvs sparrisbroccoli som steks ordentligt i olivolja, får sällskap av vitlök och som sen gojsas in i massa cream cheese. Receptet är från Sofia Wood och vi hade höga förväntningar ja – men det blev på riktigt ännu godare än så. Vi åt upp tallriken på max en minut pga kunde inte sluta äta och vi längtar redan tills vi får äta det igen. Sen högg vi tag i själva huvudrätten, som var ett riktigt skafferirens. En mustig lins- och tomatgryta där vi också bröt ner alla söndriga cannellonirullar som vi hade hemma. Svinnsmart och väldigt praktiskt med allt-i-ett-gryta!
Det blev inget recept på grytan den här gången, för det var verkligen ett rens av allt möjligt (bl.a. ½ tub soltorkad tomatpaste och en pecorinokant som fick koka med), men vi skickar ändå med ett tips! Vi hade alltså en drös med söndrig cannellonipasta i skafferiet som inte går att göra cannelloni av. När grytan var klar var det därför perfekt att bryta ner dem ytterligare i lagom bitar och låta dem kokas mjuka i grytan. Pastan fick en härlig form och framför allt kom den till användning! Och visst funkar det lika bra att göra samma sak av överblivna och/eller trasiga lasagneplattor man har hemma. Mums mums! Belugalinserna som vi hade i hade vi redan kokat vid ett annat tillfälle och de rördes därför ned i grytan när även pastan var klar.
Vi toppade sedan grytan med fetaost, klippt babyspenat och smulade brödpinnar.
…Och så tillbaka till bellaverden.
GÖR DEN!
Oklart hur många receptet räcker till, kanske 4 personer som sidorätt? Men är man som oss så räcker det till max 2 personer! Vi hade helt klart kunnat äta varsin tallrik själva…
BELLAVERDE I CREAM CHEESE
INGREDIENSER:
- Olivolja
- 200 g bellaverde (sparrisbroccoli)
- 2 vitlöksklyftor, skalade och tunt skurna
- 100 g naturell cream cheese, t.ex. philadephiaost
- Salt, svartpeppar
GÖR SÅ HÄR:
- Skölj bellaverden och dela varje i 2-3 bitar.
- Hetta upp en stekpanna med olivolja.
- Lägg i bellaverden och låt den steka, den ska bli lite sotig – men inte brännas för mycket.
- När den börjar få lite svart färg i buketten, sänk värmen, häll i lite mer olja och lägg ner vitlöksklyftorna. Salta och peppra.
- Nu ska det fräsas samman lite snabbt men håll koll så att inte vitlöken bränns.
- Ta av stekpannan från värmen och rör ned cream cheese. Blanda samman. Lägg över på fat och ät DIREKT.
Så! Där var den alltså. Vår nya lilla favorit.
Hoppas ni blir lika glada i den som vi blev!
//Elina & Dennis – #slängdigivego








