🌱ÄRTSOPPA🌱

Team ÄRTSOPPA! Det är vi det! Och så är det torsdag också – den stora ärtsoppedagen. Vi utesluter fläsk i vår ärtsoppa då vi äter vegetariskt – men däremot har vi istället gärna i en skvätt öl när vi lagar soppan. Det ger en god sötma och ett annat djup i rätten! Denna gång använde vi oss av den goda, alkoholfria ölen från Erdinger – som vi fått möjlighet att prova via Smakbox! Så – med alkoholfri öl i både soppa och glas säger vi skål denna oktobertorsdag – och hej och välkommen soppsäsongen! Nu vill vi veta vad ni står – team ärtsoppa, ja eller nej?

  • 500 gram gula ärter, torkade
  • 1,5 liter vatten
  • 2 dl öl
  • 100 gram gul lök, finhackad
  • 400 gram morötter, finhackad
  • 3 tärning(ar)/3 msk grönsaksbuljong
  • 0,5-1 msk färsk timjan, hackad
  • 0,5-1 tsk torkad mejram
  • Ev torkad timjan
  • salt
  1. Lägg ärterna i blöt över natten.
  2. Häll av ev vatten och lägg ärterna i en gryta.
  3. Häll på 1,5 liter vatten och öl. Tillsätt lök, morötter och buljongtärningar.
  4. Låt soppan koka i drygt en timme. Smaka av med timjan och salt.
  5. Servera med senap och garnera ev med mer färsk timjan!

Ät som det är eller med PANNKAKOR! Eller smörgås. Eller efterrätt. Många möjligheter här med!

/Elina & Dennis – #slängdigivego

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *