Team ÄRTSOPPA! Det är vi det! Och så är det torsdag också – den stora ärtsoppedagen. Vi utesluter fläsk i vår ärtsoppa då vi äter vegetariskt – men däremot har vi istället gärna i en skvätt öl när vi lagar soppan. Det ger en god sötma och ett annat djup i rätten! Denna gång använde vi oss av den goda, alkoholfria ölen från Erdinger – som vi fått möjlighet att prova via Smakbox! Så – med alkoholfri öl i både soppa och glas säger vi skål denna oktobertorsdag – och hej och välkommen soppsäsongen! Nu vill vi veta vad ni står – team ärtsoppa, ja eller nej?
- 500 gram gula ärter, torkade
- 1,5 liter vatten
- 2 dl öl
- 100 gram gul lök, finhackad
- 400 gram morötter, finhackad
- 3 tärning(ar)/3 msk grönsaksbuljong
- 0,5-1 msk färsk timjan, hackad
- 0,5-1 tsk torkad mejram
- Ev torkad timjan
- salt
- Lägg ärterna i blöt över natten.
- Häll av ev vatten och lägg ärterna i en gryta.
- Häll på 1,5 liter vatten och öl. Tillsätt lök, morötter och buljongtärningar.
- Låt soppan koka i drygt en timme. Smaka av med timjan och salt.
- Servera med senap och garnera ev med mer färsk timjan!
Ät som det är eller med PANNKAKOR! Eller smörgås. Eller efterrätt. Många möjligheter här med!
/Elina & Dennis – #slängdigivego