Sunday brunch hemma hos oss!! 🌱AMERICAN PANCAKES MED NUTELLAGÖMMMA🌱 Så smarrigt va! Lätt att göra och ger en lyxig känsla. Vi äter med vit chokladglass, hallon och mynta. Och lite extra fruktsallad vid sidan av och alkoholfritt rosébubbel i glasen. Och kaffe till efterrätt. Fin start på dagen!
Grundreceptet för pannkakorna är från Leila Lindholm, men vi har bytt ut citronzesten mot nutella. Hos oss räckte receptet till 4 STORA pannkakor, vilket är lagom för 4 personer (eller två väldigt hungriga….).
AMERICAN PANCAKES MED NUTELLAGÖMMA
INGREDIENSER:
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 msk strösocker
2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
1 ägg
2 msk smör
2 1/2 dl mjölk, 3%
Nutella
GÖR SÅ HÄR:
Börja med nutellan. Spritsa ut puckar av nutella på bakplåtspapper, ca 4 cm i diameter. Frys in i cirka 20 minuter, medan det övriga förbereds.
Gör pannkakssmeten: blanda samman alla torra ingredienser i en bunke.
Ta en till bunke och vispa ihop ägg och mjölk med en handvisp. Smält smöret och tillsätt det i ägg- och mjölksmeten.
Slå ihop de torra ingredienserna med de blöta och vispa försiktigt ihop för hand till en klumpfri smet.
Hetta upp smör i en stekpanna. Ta ca 1/6 av smeten och låt steka några sekunder. Lägg på en puck av den frysta nutellan och lägg direkt över ett tunt lager med ytterligare smet.
Stek en liten stund, vänd på pannkakan och stek klart den.
Gör likadant med resterande smet och nutella.
Servera pannkakorna med valfria tillbehör och ät på direkten medan allt är varmt!
MUMS!!!
Hoppas ni får njuta av dagen – ät gott och passa på att samla dagsljus inför veckan!!
//Elina & Dennis – #slängdigivego