Yesterday’s sweet 🌱 Bryter av matflödet med lite efterrätt för efterrätt bör man också äta tycker vi! Igår åt vi banoffepie deluxe med jordgubbar! Perfekt fredag hos syster och svåger! Nu väntar kalaslördag!
🌱
BANOFFEEPIE med jordgubbar
INGREDIENSER (ca 8 portioner):
1 paket digistivekex
175 g smält smör
1 burk karamelliserad mjölk (dulche de leche)
3 dl vispgrädde
2 bananer
1 dubbeldaim
300 g färska jordgubbar
GÖR SÅ HÄR:
Sätt ugnen på 175 grader.
Mixa sönder digistivekexen och blanda ihop med det smälta smöret.
Tryck ut kaksmeten i en springform, även någon centimeter på kanterna.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
Låt botten svalna.
Garnera! Börja med att bre över den karamelliserade mjölken.
Skär bananerna i skivor och lägg över dem.
Vispa grädden och häll den över bananerna.
Finhacka daimen och strö den över grädden.
Skölj och skiva jordgubbarna – dessa ska toppa kakan.
Servera och ät bums!
//Elina & Dennis – #slängdigivego