Snabblagad 🍝TAPENADEPASTA🍝! Är inte kylskåpsrens bästa inspirationen till nya maträtter? Älskar att behöva skrapa ihop nåt av det som det bara finns en slatt kvar av, eller som av andra anledningar behöver göras åt/käkas upp. Här är ett sånt resultat! Vi hade färdigkokt pasta i kylen vilket gjorde att detta gick suuuuupersnabbt (10 min?). Ska pasta kokas tar det la sammanlagt 15-20min ist..
Här kommer receptet, tapenadepasta för två:
- 8-10 soltorkade tomater + 1 msk av oljan
- En bit purjolök (knappt 10 cm), gärna den gröna delen
- 2-3 msk tapenade (vi hade vegansk utan sardeller från @zeta.nu via @smakbox )
- 1,75-2 dl matlagningsgrädde
- 1 stor näve babyspenat
- 2 portioner kokt spagetti
- Färsk persilja till servering
- Örtsalt, svartpeppar
Gör så här:
- Sätt på pastavattnet och koka spagettin al dente.
- Strimla purjolöken samt de soltorkade tomaterna.
- Hetta upp oljan från de soltorkade tomaterna i en stekpanna.
- Ner med purjon och fräs lite.
- Tillsätt de soltorkade tomaterna, krydda med svartpeppar och lite örtsalt.
- Tillsätt tapenade, börja med 2 msk – och smaka upp senare. Stek kort.
- I med 1,75 dl matlagningsgrädde.
Koka upp försiktigt, sänk värmen och låt puttra kort. Ner med spenat. Tillsätt ev mer grädde och/eller tapenade om det behövs. Ner med pastan. Rör runt, servera direkt och toppa med massa färsk persilja, svartpeppar och gärna några stänk olivolja.