🌱RÖDBETSHUMMUS🌱

Idag gjorde vi picknick för en kväll på stranden! 🌱WRAP MED RÖDBETSHUMMUS🌱 som samsas med fetaost, ruccola, avokado, gurka och salladslök. Perfekt picknickmat! Hummusen görs av 350-400 g kikärtor mixade med olivolja, saft från två citroner, två vitlöksklyftor, persilja, örtsalt, peppar. Blanda i 3 (hyfsat små) kokta, kallna, rivna rödbetor. Dracks med cava och fick

Läs mer

🌱RAVIOLI MED SVAMPSÅS🌱

Efter VM-final vill vi ha något snabblagat! Det blev: 🌱TRYFFEL- & PECORINOFYLLD RAVIOLI MED SVAMPSÅS🌱 Koka några paket köpta, färska ravioli. Stek sen massa champinjoner i smör, vitlök, salt och peppar. I med purjolök som får steka med. Häll sedan i laktosfri grädde, riven citronzest, citronsaft och massa riven parmesan. Låt koka upp och ha

Läs mer

🌱MANCHEGOFYLLDA PADRONES🌱
+
🌱FRITERAD BLOMKÅL🌱

Hörrni! Laga detta! Otroligt gott! Lite pilligt, lite tidskrävande men 100% mums och kan skapa perfekt teamwork! 🌱FRITERADE MANCHEGOFYLLDA PADRONES🌱 + 🌱BEER BATTERED FRITERAD BLOMKÅL🌱 + 🌱SOMRIG POTATISSALLAD🌱 Detta vill vi äta varje dag! Receptet på padrones är från @alltommat. De är alltså fyllda med manchegoost och dubbelpanerade med rismjöl/bubbelvatten/salt och sen glutenfritt panko. Efter fritering

Läs mer

🌱RUCCOLAPESTO🌱

🌱RAVIOLI MED RUCCOLAPESTO🌱När det både går snabbt och smakar ljuvligt! Köpt, färsk ravioli med smak av ricotta och spenat. Pesto gjord av ruccola, lime, rostade pumpakärnor, olivolja, parmesan, mängder av vitlök!!! och vatten. Halverade cocktailtomater stekta i vitlök, olja, örtsalt och peppar. Som alltid hos oss när det är pasta: det toppas med parmesan och

Läs mer

🌱GRILLAD RATATOUILLE🌱

🌱GRILLAD RATATOUILLE🌱 (eller åtminstone någon variant 😛) För 6-8 personer: skiva 2 aubergine och 2 zucchinis i två cm tjocka skivor. Skiva 1-2 paprikor. Lägg alla grönsaker på en plåt och salta. Låt ligga 30 min. Torka av vätskan med ren kökshandduk. Grilla dem ca 2-3 min per sida. Lägg i en form som är

Läs mer

🌱SPARRISPAJ🌱

Passa på att äta denna somriga 🌱SPARRISPAJ🌱 med vit sparris, grön sparris, ramslök och västerbottenost. 😛 Att servera med en jordgubbssås som är gjord på jordgubbar, thai sweet chilisås och svartpeppar är förvånansvärt gott!!! Vi äter också med chilipicklad grön sparris samt citron- och honungspicklad gul-/polkabeta. Sås av majonäs, vitlök, gräslök, citron, ramslök och champagnevinäger.

Läs mer

🌱SVAMP- & SPARRISRISOTTO🌱

🌱SVAMP- & SPARRISRISOTTO 🌱Detta lagar vi minst en gång per Spaniensemester… oftast någon gång hemma per år med för det är sååå gott! Prova! 🌱 För 8 (hungriga 😛) vuxna: stek 4 schalottenlökar i rikligt med olivolja i en stor kastrull så löken blir genomskinlig. Häll i avoiris (ca 900 gram) och stek med en

Läs mer

🌱GRILLAD BLOMKÅL🌱

Det finns oändliga möjligheter när det kommer till att grilla vegetariskt – men, ibland vill man också göra repris av precis just det man gillar. Kanske med en twist, eller två. Eller ingen alls. Allt är okej, Kvällens middag vinner kanske inte pris i färger (men i smak!). Så! Återigen: 🌱GRILLAD BLOMKÅL🌱 – men denna

Läs mer

🌱BLOMKÅLSTABBOULEH🌱

(Kunde blivit ett #segermål men fick bli ett hederligt #halloumimål) 🌱BLOMKÅLSTABBOULEH🌱 riven blomkål fullsmockad med cocktailtomat/rödlök/silverlök/mynta/persilja/citron/lime/salt/olivolja/svartpeppar. Återkommande favorit guacamole med (avokado ofc), creme fraiche/vitlök/citron/mynta/salt/peppar. Plus grillad halloumi.🌱

Läs mer

🌱KVARTFINALSLÖRDAG🌱
=
🌱SANGRIALÖRDAG🌱

🌱KVARTFINALSLÖRDAG = SANGRIALÖRDAG🌱 Här i Spanien ekar VM-låtar från högtalarna och sangrian har lika självklar plats som medelhavet en dag som denna! Detta är vår absoluta favoritsangria: Rödvin (ca 80% av allt flytande) – helst Campo Viejo Rioja, saft från citron, Sprite, apelsinjuice och fanta lemon. Får dock ej bli för sött så smaka av,

Läs mer