🌱GRILLAD RATATOUILLE🌱 (eller åtminstone någon variant 😛) För 6-8 personer: skiva 2 aubergine och 2 zucchinis i två cm tjocka skivor. Skiva 1-2 paprikor. Lägg alla grönsaker på en plåt och salta. Låt ligga 30 min. Torka av vätskan med ren kökshandduk. Grilla dem ca 2-3 min per sida. Lägg i en form som är ok för grillen, och varva de grillade grönsakerna med skivor av 6 tomater. Ringla över olivolja, häll på 1-2 burkar hela, konserverade tomater som mosats så gott det går. På med 4 vitlökar i skivor och hackad chili, 1 smulad grönsaksbuljongtärning och 4 dl vitt vin. Salta, peppra, ha på chilifkakes och ev valfria kryddor. Ställ på grillen med locket på tills alla grönsaker är mjuka, ca 30-45 min. Kolla till med jämna mellanrum. Häll på mer vin om det behövs så det inte kokar torrt! Toppa gärna med mozarella de sista grillminutrarna som får smälta med! Vi serverar med ugnsrostad potatis vänd i parmesan och baguette att suga upp såsen med🌱