🌱SVAMP- & SPARRISRISOTTO🌱

🌱SVAMP- & SPARRISRISOTTO 🌱Detta lagar vi minst en gång per Spaniensemester… oftast någon gång hemma per år med för det är sååå gott! Prova! 🌱
För 8 (hungriga 😛) vuxna: stek 4 schalottenlökar i rikligt med olivolja i en stor kastrull så löken blir genomskinlig. Häll i avoiris (ca 900 gram) och stek med en kortis. Häll i valfritt vitt vin. Börja med ca 5 dl (för oss slutade det med en hel flaska, det sista späddes ut på slutet – en smaksak såklart!), sedan grönsaksbuljong, 1 dl i taget tills det kokar in och behövs fyllas på, kanske 1 liter sammanlagt? (Ikväll var det tre grönsaksbuljongtärningar i oklart mkt vatten…) Rör ofta! Relativt låg värme då det inte får brännas. När 3/4 av buljongen är i: häll i färsk sparris som är hackade i småbitar, ca 3 knippen och låt puttra med. Häll sedan i ca 600 gram champinjoner som har hackats i mindre bitar och stekts i massa smör, salt och peppar till fin färg! I med ca 150 gram smör och 2 (!) rivna parmesanostar. Smaka av och ta i nåt mer om ni vill. Vi älskar örtsalt så det smakar vi av med. Vi serverar med ännu mer riven parmesan! Vill man så grillar man nåt gott till eller äter med en sallad. Eller har över créma balsamico! Allt blir gott!! Varsågod och ät!

En tanke kring “🌱SVAMP- & SPARRISRISOTTO🌱

  • Karin säger (mars 29, 2020 09:01) Svara

    Det är sååå gott. Matlycka i en hand🌱🌱

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *