🌱VEG. CHORIZOGRYTA🌱

Välkommen vardag, för här kommer måndagsgrytan! En smidig och smakrik rätt som tar knappt 20 minuter att laga – 🌱VEG. CHORIZOGRYTA🌱 med lite sting i. Vi serverar med ris och färsk koriander, för det råkade vi ha över hemma – men det är inget måste om man inte har, eller om man inte tycker det

Läs mer

🌱AMERICAN PANCAKES🌱

Sunday brunch hemma hos oss!! 🌱AMERICAN PANCAKES MED NUTELLAGÖMMMA🌱 Så smarrigt va! Lätt att göra och ger en lyxig känsla. Vi äter med vit chokladglass, hallon och mynta. Och lite extra fruktsallad vid sidan av och alkoholfritt rosébubbel i glasen. Och kaffe till efterrätt. Fin start på dagen! Grundreceptet för pannkakorna är från Leila Lindholm,

Läs mer

🌱KIKÄRTSSALLAD🌱

Vårkänslor överallt! Allt vi vill nu är att äta goda sallader (och massa glass…!!). Idag blev det en 🌱KIKÄRTSSALLAD🌱 på en bas av quinoa, bladspenat, ruccola, cocktailtomat, gurka och morot. Kikärtorna är marinerade i vitlök, olivolja, gräslök, chili, citron och ingefära och tillför massa smak till salladen! Perfekt att ha en burk färdig i kylen

Läs mer

🌱FRIED RICE🌱

Snabbmat när det är som bäst – 🌱FRIED RICE🌱 på överblivet ris och valfria grönsaker och örter. Ta vad som finns i kyl, frys och skafferi. En supersnabblagad måltid där det inte finns något rätt eller fel helt enkelt! Här har vi i morot, rödlök, sojabönor, majs, chili, lime, bladspenat, tamarisoja, koriander och gräslök. Plus

Läs mer

🌱FALAFELWRAP🌱

Vi älskar färgglatt! Och ännu mer en färgglad 🌱FALAFELWRAP🌱! Falafeln paneras i sesamfrön innan den friteras för det tycker vi är gott. Här har vi också gjort en RIKTIGT god sötpotatiskräm med bland annat chili och vitt vin i, friterat överbliven kall potatis och lagt i libabröd ihop med avokado, rödlök, smulad fetaost, bladspenat och

Läs mer

🌱CARBONARAGRATÄNG🌱

Gillar ni pasta carbonara precis som vi? Och gratänger? Då kommer det bästa av två världar här: en 🌱VEGETARISK CARBONARAGRATÄNG🌱 med soltorkade tomater, champinjoner, persilja, pecorino mm som får lite extra crunch av panko. Rökigheten som saknas när bacon utesluts får man med hjälp av några droppar liquid smoke. Gött blir det!! Perfekt mat för

Läs mer

🌱FRITERAD GLASS🌱

Se hit! Här kommer vår FAVORIT!! Detta är en höjdare i efterrättsväg och det vi helst väljer att bjuda både oss själva och andra på: 🌱FRITERAD GLASS🌱 med valfri sås. Det går att variera i oändlighet med val av glass, sås och tillbehör – vi har provat det mesta! Här valde vi att ta vitchokladglass

Läs mer

🌱BRUNCH🌱

LÖRDAG, SOL, BRUNCH & VÅR I LUFTEN! Det njuter vi av – och det ordentligt! Croaissant med avokado/äggröra med pecorino/smörstekt cocktailtomat. Fruktsallad med mango//kiwi/jordgubbar/passionsfrukt/mynta/rostad kokos. Mascarponekräm med crème fraiche/florsocker/limezest/limejuice. Färskpressad juice av blodapelsin/fryst mango/citron/ingefära/gurkmeja. Frösnappare. Kaffe. Varandra. Här nedan kommer recepten! FRUKTSALLAD INGREDIENSER (2 portioner): ½ färsk mango2 kiwi4 stora jordgubbar2 passionsfrukt1 msk kokosflingorFärsk mynta

Läs mer

🌱SVAMPGALETTER🌱

Tvårätters på en torsdag! Vilken lyx – vare sig det är alla hjärtans dag eller inte så är det fint att kunna bjuda någon man tycker om (och framför allt sig själv!) på god mat mitt i veckan. Hos oss blev det 🌱GALETTER MED SVAMPSTUVNING🌱. Receptet är inspirerat från ”Allt om mat” men utan skinka

Läs mer

🌱FAVORITLASAGNE🌱

Lasagne är aldrig roligt att fota – men desto roligare att ÄTA och det är det viktigaste! Här är vår 🌱FAVORITLASAGNE🌱 – smakrik, mättande och fullproppad med grönsaker. Ett lager görs med broccoli, morot och paprika. Det andra lagret är spenat och keso och sedan toppas kalaset med tomatsås, riven ost och fetaost. Vi serverar

Läs mer