🌱BABA GANOUSH🌱

En godsak kommer sällan ensam…. Den supergoda salladen med friterat libabröd som vi lagade nere i Spanien fick såklart sällskap av lite annat smått och gott. Vad sägs som 🌱BABA GANOUSH🌱 och 🌱GRILLAD SÖTPOTATIS🌱 med chili, lime och koriander? Till detta åts ännu mer libabröd, smarriga oliver och en syrlig sås med bl.a. lime och

Läs mer

🌱FRITERAT LIBABRÖD🌱

En fullträff! 🌱SALLAD MED FRITERAT LIBABRÖD🌱 (!!), quinoa, bladspenat, vattenmelon, avokado samt fetaost grillad med citron (zest + saft), svartpeppar och honung. Detta vill vi äta bums igen. Fantastiskt gott och mättande. Fetaostpaket går lika bra att göra i ugnen som på grillen, så det behövs inte väntas på grillväder för att kunna prova denna

Läs mer

🌱PASTA I SMÖRIG TOMATSÅS🌱

🌱PASTA I SMÖRIG TOMATSÅS🌱 som toppas med fyllda, grillade champinjoner, färsk basilika och riven cheddar. Tiden för matlagningen bestämmer man själv, utifrån hur länge tomatsåsen får koka. Och givetvis går det bra att gratinera svampen i ugnen istället för på grillen! Helst hade vi velat ha varsin portabellosvamp men det hittade vi inga, så vi

Läs mer

🍓GLASSFYLLDA CROISSANTER🍓

Fikatips! 🍓GLASSFYLLDA CROISSANTER🍓 med bär och chokladsås! Superenkelt, sött och 100% gott. Vi hade vit chokladglass från Magnum, jordgubbar, blåbär, hallon och sås gjord av grädde och smält lindtchoklad. Sen var det bara att äta för glatta livet! Du väljer givetvis den glass du tycker bäst om och serverar med passande tillbehör. Frukt, bär, godis,

Läs mer

🍉VATTENMELONSLUSH🍉

Vi vet att detta kanske inte känns som rätt säsong i ett kallt/blaskigt/småregnigt (?) Sverige… men i ett soligt Spanien känns det allt annat än fel att fira fredag med 🍉VATTENMELONSLUSH🍉 Och! Snart kommer våren i Sverige med… och försommaren. Och högsommaren. Och sensommaren. Och DÅ åtminstone kommer den här drinken komma väl till pass!

Läs mer

🌱FRITERAD BLOMKÅL🌱

BÄSTA SNACKSET kommer här! 🌱FRITERAD BLOMKÅL🌱 med currysås! Det är så gott att man vill äta upp minst ett blomkålshuvud själv..! Dela bara blomkålen i mindre buketter och fritera i upphettad olja (ca 180 grader) tills de får gyllenbrun färg, ca 30-60 sek. Ingen panering, inget mjöl att vändas i eller liknade utan bara blomkål

Läs mer

🌱FÖRSOMMARSALLAD🌱

🌱FÖRSOMMARSALLAD🌱 i Spanien! Hur ljuvligt? Vi vill bara äta grönt, grönt, grönt och då passade detta bra! En sallad med cheddar- & valnötsbiffar, bladspenat, stekt sparris, råhyvlad sparris, avokado, jordgubbar, valnötter, hackade basilikablad och creme de balsamico. Fantastiskt gott! Och snabbt gick det med! Allra godast hade nog varit med lite chèvre till, men det

Läs mer

🌱FYLLT LIBABRÖD🌱

Vi landade ”hemma” i Spanien sent igår. Idag är alla mataffärer stängda, men som tur var vår favoritmarknad öppen så vi har kunnat bunkra upp med frukt och grönt! Och i huset hittade vi kikärtor och tahini. Och så hade vi med oss @libabrod från Sverige. Typiskt oss att ta med saker hemifrån som är gott. Så

Läs mer

KALASKAKOR

KALASKAKOR Förra helgen hade vi kalas ihop med våra familjer. Då vi fyller 6+30+34 inom 2 veckors tid bjöd vi in till 70-årskalas! Vi bjöd på mat och en hel del fika! Vi glömde totalt av att fota maten – men desto mer foton blev det på fikat, så det vill vi gärna dela med

Läs mer

🌱SVARTKÅLSPESTO🌱

🌱PASTA MED SVARTKÅLSPESTO🌱 och ugnsbakade tomater! Så gott och snabbt och grönt! Pesto är världens bästa grej – det spelar liksom ingen roll om det är örter, blast eller – som här – svartkål som man har som grund. Och inte heller vilka nötter eller fröer man vill kasta i. Om det är svartkål som

Läs mer