🍔MANDEL- & VÄSTERBOTTENSOSTBURGAREN🍔

Ta ert favoritrecept på göttbullar och gör dem till göttburgare. Det gjorde vår pappa/svärfar och där och då skapades 🍔MANDEL- & VÄSTERBOTTENSOSTBURGAREN🍔 – dvs den till höger i bild som numera är den godaste vegoburgaren vi hittills smakat. Göttbullarna gör vi titt som tätt, men nu är också burgarvarianten en självskriven klassiker hemma hos oss.

Läs mer

🍓ROSÉMARINERADE JORDGUBBAR🍓

Önskas sista-minuten-tips till midsommardesserten? Här kommer ett! 🍓ROSÉMARINERADE JORDGUBBAR🍓Magiskt gott ihop med vaniljglass och löjligt enkelt att göra!! Det enda som behövs är jordgubbar, rosévin, lime, mynta, socker och god aptit. Godast blir det om det får ligga och dra sig några timmar i kylen innan servering så ha gärna några timmars framförhållning! ROSÉMARINERADE JORDGUBBAR

Läs mer

🌱SPARRISPAJ🌱

Paj i all sin enkelhet. Gott, godare, godast – inte minst denna 🌱SPARRISPAJ🌱 med både grön och vit sparris, ramslök och parmesan. Passa på nu när sparrisen är i säsong! Pajen passar som huvudmåltid ihop med någon stor och god grönsallad (gärna toppad med rostade frön) eller som en del av buffébordet. Varför inte till

Läs mer

🍋🌸RABARBERVATTEN🌸🍋

Tips på svalkande dryck i sommarvärmen: friskt och syrligt 🍋🌸RABARBERVATTEN🌸🍋 med citron. Allt som behövs är vatten, hyvlad rabarber och citronsaft… och en flaska/kanna. Sen säger det bara slurp! Fantastiskt god törstsläckare! Det går att fylla på varje kanna/flaska med vatten ungefär två gånger efter att första omgången är slut. Därefter avtar rabarbersmaken. Och fyll

Läs mer

🌱🍝KRÄMIG GRÖNSAKSPASTA🍝🌱

När snabbt är lika med gott! En snabblagad 🌱🍝KRÄMIG GRÖNSAKSPASTA🍝🌱 – dessutom helt växtbaserad! Vi fick hem bud från Planti Sverige (via Smakbox) med massa av deras nya goda matlagningsprodukter gjorda av ekologiska sojabönor. I denna rätt blandas deras ”cocking fraiche paprika och chili” med ”cocking fraiche natural” (och lite pastavatten, salt och peppar) till

Läs mer

🍛ALOO GOBI🍛

Dags för middagsbjudning eller matlådeprepp? Vi ”råkade” göra 10 portioner 🍛ALOO GOBI🍛 och inte var vi ledsna för det! Så, så gott! En klassisk indisk grönsaksgryta med blomkål och potatis. Smakar allra godast med naanbröd men det hann vi inte med. Ät gärna med turkisk yoghurt (eller som vi gjorde: en sås på crème fraiche

Läs mer

🧀CHILI CHEESE🧀

Långhelg, solsken och 🧀CHILI CHEESE🧀. En kombo som heter duga!! Dessa små guldbollar är så sjukt, sjukt goda. De är frasiga och ostiga med lagom mycket hetta. Gör ett stort gäng så ni kan äta många! PS. De är enkla också!!! 🧀CHILI CHEESE🧀 INGREDIENSER (12 st): 1,5 dl finriven goudaost, eller annan liknande mild ost

Läs mer

🌱POTATISSALLAD🌱

Busenkel 🌱POTATISSALLAD🌱 – gjord med bland annat sparris, sockerärtor och rädiseskott som rörts runt i en gräddfilsdressing med dill, citron, prästost, cheddarost mm. Passar perfekt till både stora och små sällskap! Servera som tillbehör till grillat eller gör salladen ännu matigare med frön, ost eller bönor och ät som den är. Gärna med bröd till!

Läs mer

🥖PESTOBRÖD🥖

Flätat 🥖PESTOBRÖD🥖 – gott, saftigt och lite extra grönt. Ett finfint bjudbröd att ställa fram på buffébordet! Vi gjorde en ramslökspesto som fyllning ihop med saltrostade solroskärnor och riven cheddarost, men det funkar givetvis bra med vilken pesto som helst. Kanske basilikapesto, soltorkad tomatpesto, ruccolapesto eller vad som. Eller så byter man ut peston helt

Läs mer

🍳SHAKSHUKA🍳

Kryddig, smakrik och grön ”snabbmat” – 🍳SHAKSHUKA🍳. Går snabbt att göra, serveras direkt från pannan och äts med fördel ihop med quesadillas (tycker vi!). Vi fyllde våra tortillas med mozzarella, körsbärstomater, spenat, gräslök och örtsalt – torrstekte dem och doppade sedan rakt upp och ner i shakshukan. Mat som passar för både lunch och bjudmiddag.

Läs mer