🍝GARGANELLI🍝

Förra helgen rullade vi GARGANELLI som åts med en svamp- och ricottasås av rester från nyår. En ruskigt god restpasta med andra ord. För på nyår (som en av sju rätter) gjorde vi bla ravioli med fyllning av svamp, ricotta, parmesan och örter som åts med parmesanbuljong (💛), friterad svartrot och tryffel. Swipe för bilder

Läs mer

🧀HASSELNÖTSPANERAD FETAOST🧀

HASSELNÖTSPANERAD FETAOST med äppelmustsås! Att panera fetaost med nötter är så sjukt gott. Dela fetaost i lagom bitar, vänd i mjöl, uppvispat ägg och sen i grovhackade nötter/fröer innan det steks i smör. Just till detta ville vi ha hasselnötter men annars är favoriten pistage. Mmmmm!!! Supergott att äta fetaosten så här sen: med brysselkål

Läs mer

🍞BRÖD🍞

🍞BRÖD🍞 till söndagsmiddag 💚 stekt i grillpanna och toppat med basilikaolja, burrata, rostade tomater, färska tomater, basilika och svartpeppar. Åh. Precis vad vi behövde idag!!

Läs mer

🌱GLUTENFRIA OST- OCH BLOMKÅLSPLÄTTAR🌱

🌱Glutenfria ost- och blomkålsplättar (bild 1) och gratinerad tofugratäng (bild 2) av rester från julens tofusill!🌱 För hur fint är inte rester? Bland det finaste tycker vi! Få saker gör en så påhittig som rester som behöver tas till vara! Vi gjorde nämligen en alldeles för stor sats tofusill till jul för vår lilla familj

Läs mer

🍷RÖDVINSRISOTTO🍷

🍷RÖDVINSRISOTTO🍷med balsamicorostade rödbetor, chèvre och brynt salviasmör. Detta är så GOOOOTT och helt klart ett tips inför nyår!! Rödvinet är nr 2393 på SB både i maten och glaset och det tipsar vi gärna vidare om ifall ni vi laga rätten 🙃 Vi spikade förresten vår nyårsmeny idag. Den blev…. lång 🙈 Och på pappret

Läs mer

🎄GOD JUL🎄

En grön och god jul 🎄 Till lunch åt vi grillad korv i tunnbröd med vårt favvomos (med brynt smör, trattisar och Västerbottensost 💚), egengjord ketchup och senap, rostad lök och persilja. Nybakta saffransbullar med philadelphiaröra och glögg som utefika. Och så ett värmande julbord inomhus på kvällen. God jul från oss

Läs mer

🎄GÖTTBULLARNA🎄

Vi avslutar helgen starkt och tar steget över tröskeln mot julveckan med de bästa 🎄GÖTTBULLARNA🎄 man kan tänka sig! De görs bla av mandel och Västerbottensost, kokas i buljong och steks sen i smör. De är bäst och de är verkligen jul för oss! (På sommaren gör vi samma recept fast till biffar som glazeas

Läs mer

🎄BRYNT SMÖRFROSTING🎄

Gör som Bob! För vem vill inte tjuvstarta fikat när det bjuds på 🎄pepparkaksmuffins med BRYNT SMÖRFROSTING?🎄Så ruuuskigt goda! När vintern sen är förbi så kör ni samma frosting på kladdkakemuffins, ok?!! Mycket populärt fika här hemma! Men nu: Googla valfritt recept på pepparkaksmuffins (t.ex @bakamedfrida – dem gjorde vi!), baka och gör sen frostingen: bryn 250

Läs mer

💜HORS D’OEUVRES💜

Stekt surdegsbröd i två fantaaaastiska varianter! Den ena kopierade vi rakt av från @matpainsta – stekta, marinerade vindruvor 💜, Philadelphiaost och rosmarin!! Mmm! Och den andra var ett eget hittepå som vi föll pladask för! Chèvre blandat m philadelphiaost i botten, toppat med sotade päron som sen fått ligga och dra sig i 1-2-3-lag m senapsfrön och

Läs mer