🌱ROTSELLERIPURÉ🌱

Vinter ute kräver varmt inne. Här och nu: ROTSELLERIPURÉ med bränd grädde. Mmmmm. Så ljuvligt så. Äts med sojafärsbiffar som kryddats med timjan och Karl Johansvamp. Bakad purjo och morot till också. SÅ gott! ROTSELLERIPURÉ: 225 g skalad rotselleri. Skär i stora kuber och lägg i ugnsform. Häll över 3 dl vispgrädde. Vispa grädden med

Läs mer

🌱GRÖNSAKSSÅS🌱

Bavette med mustig grönsakssås! Inte så mycket krusiduller egentligen, mer än att en klassisk tomatsås även fått en rejäl smakskjuts av fänkål, kapris och gröna linser.💥 Toppa med fetaost för extra götta, eller låt bli för en helt växtbaserad variant. 🌱 Skrev inte ner exakta mått, men vi gissar det till typ så här: Stek

Läs mer

💥FRITERAD ROTSELLERI💥

Friterad rotselleri igen mmmm. Aioli på confiterad vitlök (efter tips från @alwayshungry_blog 💥), svampcréme, picklat äpple, picklad schalottenlök, bladspenat, friterad kapris och riven gruyére. I nystekta tortillabröd efter recept från @paindemartin . Den ugnsrostade potatisen från i fredags fick friteras den med och åts med ännu mer gruyére plus persilja! Friterad rotselleri: koka skivor av

Läs mer

🌱SHIITAKEWONTONS🌱

🌱SHIITAKEWONTONS🌱. Gör ni som vi gjorde så utlovas PANGMIDDAG! 💥 Vi gjorde ca 30 st och åt varenda en på ett nafs. Perfekt smakrika, ångade och sen serverade med en riktigt smakbomb till dressing som wontonsen fick gotta sig i. Blir det dressing över (det blev det här) så passar det perfekt att steka ihop

Läs mer

❣️FREDAG❣️

❣️FREDAG❣️ och vi lagar vodkapasta – med egenrullad garganellipasta. Såsen är helt och hållet efter recept från @sofia_wood 💥 Så fantastiskt gott och helt perfekt för en trött fredag som detta!

Läs mer

🥂FÖRRÄTT🥂

🥂FÖRRÄTT🥂 för alla tillfällen! Friterade potatisnystan med smetana, tångrom, rödlök, dill och det viktigaste: sourcreme-dipkrydda 💥 Det är så vansinnigt gott och också lite knäppt att det är just så vansinnigt gott? Du svarvar stora potatisar med grönskassvarv till nystan. Lägg dem 10 minuter i skål med isvatten. Häll av vattnet och lägg på hushållspapper

Läs mer

🥞KIKÄRTSPANNKAKA🥞

KIKÄRTSPANNKAKA. Det här har vi tänkt ha på vår veckomeny här hemma gång efter gång utan att det blivit av. Men så la @hippiehaxan upp precis det häromdagen, så ikväll slog vi äntligen slag i saken. Och ja så GOTT! Och så simpelt! Vi toppade pannkakan med smetana, ruccola, parmesan plus shiitake stekt med smör,

Läs mer

🌲🔥UTEKÄK🔥🌲

🌲🔥 UTEKÄK. Skog, skridskor och grill. Allt som behövs! Vi preppade fetaostbollar, med bla solroskärnor och oregano, efter recept av @tuvessonskan igår kväll. Kokt potatis hackades hemma och blandades med massa smör, vitlök, cocktailtomater, spenat, basilika och chiliflakes. Allt packades och sen upp på grillen i skogen. Åts med tzatziki och den där maten var

Läs mer

🌱SÅS MED MAT🌱

SÅS MED MAT. Det är svaret på vad vi allra helst äter. Inte mat med sås. Det ska va SÅS. Med mat. (Näst bäst är ost med mat )🙃 Här kommer därför två röror som vi älskar! Först ut: turkisk yoghurt, smulad fetaost, vitlök, svartpeppar, hackad persilja, olivolja, citronsaft, örtsalt och finhackad (!) picklad (!)

Läs mer

🍅LASAGNE🍅

LASAGNE. Så tryggt och gott!! Denna är proppad med grönkål, keso och soltorkade tomater och är alldeles ljuvlig. Åts här hemma ikväll som så många kvällar förut! Recept finns sedan tidigare på bloggen, sök på GRÖNKÅLSLASAGNE så dyker det upp! Och som tillbehör äts sotad broccoli, hastigt stekt med vitlök och vänd i philadelphiaost. Nom!

Läs mer