Vinter ute kräver varmt inne. Här och nu: ROTSELLERIPURÉ med bränd grädde. Mmmmm. Så ljuvligt så. Äts med sojafärsbiffar som kryddats med timjan och Karl Johansvamp. Bakad purjo och morot till också. SÅ gott!
ROTSELLERIPURÉ: 225 g skalad rotselleri. Skär i stora kuber och lägg i ugnsform. Häll över 3 dl vispgrädde. Vispa grädden med en handvisp så det bildas bubblor och kör sen i ugn på 225 grader. Ta ut och vispa om grädden på nytt ca var 10:e minut så det bildas nya bubblor = bränns på nytt. Den är färdig efter 30-40 min. Häll över allt i kastrull, mixa slätt med stavmixer. Smaka av med smör, örtsalt och saft från 1/4-1/2 citron. Värm ev försiktigt på spisen. Lagom för 2, kaaanske 3.
BIFFAR: 400 g formbar färs, tex anamma. Tinad enligt instruktion. Rör ner 1 finhackad stor schalottenlök, 2 finhackade vitlöksklyftor, 1 tsk torkad timjan och 10 g torkad Karl johansvamp som blötlagts och sen hackats. Örtsalt och svartpeppar med såklart! Stek i massa smör. Ca 6 biffar, lagom för 3.