💛🇪🇸CHURROS🇪🇸💛

CHURROS!!!! När vi inte kan ta oss hem till Spanien får Spanien ta sig hem till oss 🙃🙃🙃 Åts ihop med hasselnötscréme som värmts upp med mjölk och kakao + vit chokladglass. MMMM. Vi följde receptet på churros från @icasverige 💫 FRITERAT 💛

Läs mer

🌱FÄNKÅLSPASTA MED TOMAT OCH RICOTTA🌱

FÄNKÅLSPASTA MED TOMAT OCH RICOTTA. Igår ville vi ha middag snabbt och det skulle göras kylskåpsrens. Saker som ville ätas upp var 1/2 fänkål (strimlad och lagd i citronvatten sedan helgen), ricotta och de sista kvistarna basilika. Och när det ska gå snabbt blir det inte sällan pasta! Vad det blev av det hela? En

Läs mer

💛SVARTKÅLSCAESAR MED PANKOFRITERAT POCHERAT ÄGG💛

SVARTKÅLSCAESAR MED PANKOFRITERAT POCHERAT ÄGG. Inte så dumt faktiskt. Verkligen inte så dumt! Det är så gott så det inte är klokt. Det är svartkål som blandas runt med vår caesardressing, shiitake stekt med smör och miso (💚), surdegskrutonger, parmesan, avokado (från @fresh.land.sverige ), the ägg (💛), persilja och ännu mer dressing såklart. Hur vi

Läs mer

🥐CROISSANTER🥐

CROISSANTER 🥐☕️ som fylls med hasselnötscréme, vänds i god smet, toppas med rostade mandelspån och steks i smör!!! Och sen toppas med: •Hallon •Hasselnötssås (hasselnötscréme som värmts upp med mjölk) •Vispad crème fraîche blandat med florsocker •Kokos som stekts med smör, socker, kakao och flingsalt •Florsocker som pudrats över Gör så här – räcker till

Läs mer

🍅TOMATSOPPA🍅

Snö, slask och sherry!! För här bjussar vi på en riktigt god tomatsoppa en torsdag med vinterblask(!) som denna. Detta är alltså vår absoluta favorit tomatsoppa (varför gör vi den så sällan?). Och det som gör den så god är just sherryn. Receptet finns på bloggen sedan tidigare men här kommer det rakt upp ner

Läs mer

🍕KIKÄRTSPIZZA🍕

KIKÄRTSPIZZA. Med crème fraîche, prästost, fetaost, purjolök och soltorkade tomater. Efter ugnen toppat med ruccola, basilika, svartpeppar och – det bästa – riven, rå blomkål. Tycker det är så gott att riva rå blomkål över diverse rätter! Toppingen kan man ju såklart välja vad man gillar och blanda huller om buller. Vi gick efter vad

Läs mer

💚ÄPPELMUST + BRYNT SMÖR = SANT💚

Äppelmust + brynt smör = sant! Varför har vi inte tänkt på det tidigare??!! Reducera ner 2,5 dl äppelmust till 1/2 dl och blanda med 50 g brynt smör. Smaka av med salt. HUR bra sås till vår söndagsmiddag? Åts med ugnsrostad spetskål, potatispuré, sotad råhyvlad blomkål, picklad blomkål och rostade hasselnötter. MÄTTA OCH GLADA

Läs mer

🍊🍸BLODAPELSINDRINK🍸🍊

Lördag, sol, (vår?) och varför inte en blodapelsindrink? 🍊🍸 För 1 drink: blanda 3 cl vodka, 2 cl cointreau (eller annan apelsinlikör), 4 cl pressad blodapelsinsaft, 3 cl pressad limesaft och is i en shaker. Skaka kraftigt och sila ner drinken i glaset. 100% gott så här men toppa ev med något bubbligt för att

Läs mer

💫CRÈME BRÛLÉE💫

Crème brûlée med extra krisp!!! En riktig läckerbit som vi åt i lördags. Vi gjorde det även till vår nyårsmiddag, då vi ville göra en variant på just crème brûlée och hade filodegskrustader hemma som vi ville använda. Och det blev helt enkelt så smarrigt att vi gjorde det igen! 💫 Gör crème brûlée enligt

Läs mer

🍅TOMATRISOTTO🍅

TOMATRISOTTO med bruschettatopping. Som vi allra helst lagar med solvarma tomater nere i Spanien…. 🙃 MEN som också gör sig riktigt bra så här; med konserverade cocktailtomater. Som rostats i ugn SÅKLART!! Även tomaterna i bruschettatoppingen fick bytas ut denna gång; till soltorkade tomater, vitlökskrutonger, färsk basilika, rödlök, olivolja och svartpeppar. 💥 Risotton löser ni

Läs mer