💜HORS D’OEUVRES💜

Stekt surdegsbröd i två fantaaaastiska varianter! Den ena kopierade vi rakt av från @matpainsta – stekta, marinerade vindruvor 💜, Philadelphiaost och rosmarin!! Mmm! Och den andra var ett eget hittepå som vi föll pladask för! Chèvre blandat m philadelphiaost i botten, toppat med sotade päron som sen fått ligga och dra sig i 1-2-3-lag m senapsfrön och rosmarin. Toppat med honung, svartpeppar, flingsalt & mer rosmarin. JAVISST va gott!!!!! Båda varianter!!
Guidning kommer här:

Ta en klase röda vindruvor och lägg i bunke/påse m 2-3 msk balsamvinäger och 2 msk olivolja + 3 krossade vitlöksklyftor och 2 rosmarinkvistar. Låt marinera ett dygn. Stek sen i stekpanna tills de spricker lätt. Lägg dem på surdegsbröd stekt i olivolja med ett gott lager philadelphiaost på. Toppa m rosmarin, flingsalt, färskmalen svartpeppar och olivolja.

Skär ett päron i bitar. Sota runt om i gjutjärnsgryta eller med brännare. Gör en 1-2-3 lag som får svalna helt. Lägg ner päronen (skär i mindre bitar), lite gula senapsfrön och färsk rosmarin. Låt dra i kyl i minst 1 h. Stek surdegsbröd i olivolja. Ta en bit chèvre, skär bort kanterna och mosa ihop med philadelphiaost. Bred ett lager på det stekta brödet. Fördela över päron och ringla över honung. Toppa med färskmalen svartpeppar, flingsalt och mer rosmarin.
Smaklig spis!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *