🥂JULBRUNCH🥂

Nu är vi mätta och belåtna efter morgonens 🥂JULBRUNCH🥂 här hemma. Vi har bland annat ätit vörtbröd med ägg- och cheddarkräm (recept från bästa Anax Skafferi) som toppades med krispig grönkål och smörstekta champinjoner. En citrussallad av apelsin, blodapelsin, granatäpple, pistagenötter och kokos. Saffransbullar med mandelmassa och vit choklad. Risgrynsgröt med kanel från Santa Maria.

Läs mer

🌱CHORIZOWOK MED SENAPSKRÄM🌱

Här har vi en ny vardagsvinnare! Det är gårdagens middag aka dagens lunch som blev en 🌱CHORIZOWOK MED SENAPSKRÄM🌱. Det var precis så gott som det låter, dvs jättegott. Med grönkål, rödkål, ärtor, rödlök, mathavre och citron. Snabbt och lätt var det också! Givetvis går det ta lite av det man har hemma eller är

Läs mer

🌱ROTFRUKTSPASTA🌱

Vi älskar färgglatt! Och visst blir man glad av denna 🌱ROTFRUKTSPASTA🌱? Vi hade en ensam liten rödbeta i kylen och den fick bli sås ihop med morot och grönkål och annat gott. T.ex. grädde. Som sen blandades med pasta. Och toppades med rostade valnötter och smulad fetaost. Gott och glatt ja! Inte är det varje

Läs mer

🌟JULIG KÅLSALLAD🌟

Salladsmiddag i december… Jodå! Det funkar finfint det också! Här har vi en ruskigt god och 🌟JULIG KÅLSALLAD🌟 med saffransstekt halloumi (igen!), granatäpple, apelsin, dill, honungsstekta valnötter och världens enklaste dressing: pressad citron- & apelsinsaft som blandas ut med lite honung. Detta ihop med tre gånger kål (rödkål, grönkål och brysselkål) blir både smakrikt, mättande,

Läs mer

🍨FRITERADE BUNS MED PEPPARKAKSGLASS🍨

🍨FRITERADE BUNS MED PEPPARKAKSGLASS🍨 – här snackar vi lördagsgott! Det är ett bra tag sen vi inspirerades av att @whatdeate hade gjort just friterade buns som dessert, och sedan dess har vi suktat efter att prova detta själva och nu äntligen slog vi slag i saken. Passande nog fyllde vi dem med vår egengjorda pepparkaksglass.

Läs mer

🌱BOEUF BOURGUIGNON🌱

Annons för @lecreusetse – vi älskar långkok och ännu godare blir det med denna gjutjärnsgryta från LeCreuset! Här har vi lagat en vegetarisk 🌱BOEUF BOURGUIGNON🌱 som fått koka halva dagen till en fullträff i smak! Den serveras med vårt signaturmos (dvs fullt av trattkantareller, Västerbottensost och brynt smör!!) och det är så gott, så gott!

Läs mer

🎄SAFFRANSPASTA MED HALLOUMI🎄

December är saffranstider! Här kommer en supersnabb måltid, nämligen 🎄SAFFRANSPASTA MED HALLOUMI🎄Maten tar en kvart att göra, den består av en handfull ingredienser och är supergod! Just saffran och pasta är ju en välbeprövad kombo, men har ni testat saffransstekt halloumi? Saffranet möter det salta i osten och det blir så himla gott! Och med

Läs mer

🌱SMÖRBAKAD VITKÅL MED BRÄND GRÄDDE🌱

Söndagstipset! 🌱SMÖRBAKAD VITKÅL MED BRÄND GRÄDDE🌱 och en syrlig sallad med grönkål, valnötter, äpple och lingon. Ibland blir man extra lycklig när man äter något man lagat. Som när man är superstressad och hungrig för att maten tog lite längre tid än man tänkt. Sen pustar mat ut, sätter sig vid matbordet och hugger in

Läs mer

🎄LUSSESEMLOR🎄

Imorgon är det 1:a advent och för vår del har det inneburit bakstuga i veckan! Igår var det pepparkaksbak och tidigare i veckan bakades 🎄LUSSESEMLOR🎄. Japp, vi gjorde alltså saffransbullar (med kardemumma, vit choklad och mandelmassa) som vi sen gjorde till semlor (dvs ännu mer mandelmassa – och grädde givetvis). Succé. Vi fick varsin till

Läs mer

🌱PUMPAPASTA🌱

Idag är vi sugna på denna 🌱PUMPAPASTA🌱! Såsen görs bland annat av vitt vin, chili och salvia (bästa kombon till pumpa) och serveras med grön- & svartkål. Och rostade pumpakärnor för lite gott krisp. En riktigt god rätt som vi gjorde av de ingredienser vi hade kvar efter att ha gjort (en helt sjukt god!)

Läs mer