🌱RIBBOLITA🌱

Höst i en gryta! 🌱RIBBOLITA🌱! Vi ville ha en grytvariant av den populära soppan och resultatet blev kanon. En gryta som verkligen ljusar upp mörkare kvällar. Fullproppad med grönsaker, bönor, linser, bröd och svartkål. Otroligt mycket smak och ändå så rund och go! Ringla gärna över lite extra olivolja precis innan servering. Och var generös

Läs mer

🌱POLKABETA🌱

3 x polkabeta 🌱 Picklad, råhyvlad och kokt. På en yoghurtbädd av turkisk yoghurt och pepparrotsfärskost. Hackad pistage, flingsalt och svartpeppar. Och en härlig swirl av brynt smör med riven pepparrot. Åts på gott bröd. Mmm!

Läs mer

🌱KARL JOHANSVAMPMAJONNÄS🌱

Potatis- och västerbottensostkroketter. Friterad brysselkål. Friterade jordärtskockschips. Picklat äpple. Picklad kålrabbi. Stekt svartkål. Stekta skogschampinjoner. Och det bästa: 🌱KARL JOHANSVAMPMAJONNÄS🌱 Så otroooligt smakrik. Gjorde hela rätten! Vi glömde förvisso bort att riva ett stort parmesantäcke över kroketterna som tänkt, men vad gör det när man har livets majonnäs? Recept på det kommer här: Blötlägg 15

Läs mer

🌱BLOMKÅLSSÅS I BRÄND GRÄDDE🌱

Pasta! BLOMKÅLSSÅS I BRÄND GRÄDDE! Grönkål med citron som piffar upp med både färg och syra! Parmesan! Pangrattato! Gott! Gör så här för 5-6 personer: Skär 500 g blomkål i skivor och lägg i en ugnssäker form. Häll över 5 dl grädde och sätt in i mitten av ugnen på 225 grader. Ta ut efter

Läs mer

🍕CHÈVRE- & RÖDBETSPIZZA🍕

🍕CHÈVRE- & RÖDBETSPIZZA🍕 Denna lördagsmiddag satt som en smäck! Pizza Bianco med ett lager créme fraîche, västerbottensost, chèvre, stekt lök och rödbetor som fått förkoka. In i ugn på pizzasten och gräddas fin. Ut och ringla över honung, på med ruccola, torrostade pinjenötter, flingsalt och svartpeppar. Och vill man göra som vi så köper man

Läs mer

☕️NATTJÄSTA FRÖFRALLOR☕️

☕️NATTJÄSTA FRÖFRALLOR☕️ Att vi gillar nattjäst bröd vet ni nog om vid det här laget. Och att vi gillar att variera mellan våra favoritbröd vet ni nog också. Så här nedan kommer recept på ett av de bröd vi bakar mest! Det blir 10 små, men gooooda och mättande, fröfrallor. Men gör gärna dubbelsats på

Läs mer

🌱CAESARSALLAD MED SVARTKÅL🌱

En höstligare 🌱CAESARSALLAD MED SVARTKÅL🌱 som bas. Svartkålen blandas runt med vår vanliga caesardressig (dock är parmesanen utbytt mot Västerbottenost i denna variant ). Sen är det smörstekt svamp, friterad brysselkål (💚), hyvlad Västerbottensost, stekt surdegsbröd som rivits i stora bitar och pocherat ägg. SÅ-ÅÅ gott!!! Gör gärna! Receptet på vår caesardressing får ni här:

Läs mer

🌱RÅRAKA🌱

En gömd RÅRAKA. För över ligger ett berg av friterad shiitakesvamp, citrondressad grönkål, citronpicklad purjolök, friterad purjolök och 🌱FRITERADE PURJOLÖKSRÖTTER🌱. Samt lingon och en parmesancréme. Men igen! Purjolöken! Tre varianter av denna goding och de friterade rötterna var en helt otrolig sådan. Krispet

Läs mer

🧁SKOGSBULLAR🧁

En eftermiddag i skogen med vänner! Full av sol, lek och grillat till mellis. Både korv och kanelbullar blev det! Så har ni kvar kanelbullar i frysen precis som vi, ta med dem ut i skogen och grilla dem varma. Drick kaffe till! Mmm 

Läs mer

🌱KRONÄRTSKOCKSPASTA🌱

🌱KRONÄRTSKOCKSPASTA🌱 med vita bönor. Massa nyanser av beige men låt inte skenet bedra – för det här är både GOTT och mättande! MMM. Kronärtskocka, dill, citron, syrad grädde, parmesan etc. Och VITA BÖNOR! Vi tycker ju mycket om att mixa bönor som grund för pastasås – det kan upplevas lite strävt om man är ovan,

Läs mer