🌱KRONÄRTSKOCKSPASTA🌱

🌱KRONÄRTSKOCKSPASTA🌱 med vita bönor. Massa nyanser av beige men låt inte skenet bedra – för det här är både GOTT och mättande! MMM. Kronärtskocka, dill, citron, syrad grädde, parmesan etc.

Och VITA BÖNOR!

Vi tycker ju mycket om att mixa bönor som grund för pastasås – det kan upplevas lite strävt om man är ovan, men för oss är det ett perfekt sätt att variera våra måltider. Hoppas ni vågar ge det en chans. Extra smidigt om man har barn/kompis/partner som inte vill äta bönor (pga här blir de ”gömda”) alternativt om man själv inte tycker om den i sin ”vanliga” form.

Här kommer receptet!

KRONÄRTSKOCKSPASTA MED VITA BÖNOR

INGREDIENSER (4 portioner):

  • Olivolja att steka i
  • 400 g pasta
  • 1 burk marinerade kronärtskockshjärtan á 290 g
  • 1 paket konserverade vita bönor á 400 g
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk hackad dill, färsk eller fryst + gärna mer till servering
  • 1,5 dl riven parmesan
  • 3 dl syrad grädde
  • Pastavatten
  • ½ citron, saften
  • Örtsalt
  • Svartpeppar

GÖR SÅ HÄR:

  • Sätt igång pastavattnet, salta rikligt.
  • Häll av vätskan från de marinerade kronärtskockorna. Ta undan 3-4 st av dem – de ska hackas och vändas ner i slutet.
  • Lägg resten av kronärtskockorna i en bunke.
  • Häll av de vita bönorna, skölj av dem och låt dem rinna av ordentligt.
  • Lägg bönorna i samma bunke som kronärtskockorna och riv i en vitlöksklyfta. Mixa detta – hur fint alternativt grovt man vill mixa det är en smaksak.
  • Salta och peppra.
  • Hetta upp en kastrull med lite olivolja och lägg i den mixade krämen.
  • Tillsätt den syrade grädden och låt koka upp försiktigt.
  • Vänd i dillen och den finrivna parmesanen.
  • Rör om så osten smälter.
  • Låt det hållas varmt på låg värme medan pastan kokas al dente. Rör om med jämna mellanrum.
  • Ta 1 dl av pastavattnet och häll över i såsen.
  • Tillsätt de hackade kronärtskockorna och smaka av med citronsaft, salt och peppar.
  • Det ska gärna smaka mycket.
  • Ta sedan pastan från det kokande vattnet och lägg det direkt i såsen.
  • Ta av från plattan och vänd försiktigt om pastan i såsen så allt blandas samman.
  • Servera gärna med mer dill, parmesan, chiliflakes och färskmalen svartpeppar. Och ringla över GOD olivolja precis innan servering. Gäller all pasta!

Som sagt – mättande och GOD! Perfekt kombo!

//Elina & Dennis – #slängdigivego

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *