🌱OSTFYLLD RAVIOLI MED SVAMPSÅS🌱

Det var en gång ett recept på en trattkantarellsoppa som blev till en trattkantarellsås som i sin tur blev till en champinjonsås. Det skapades alltså en ny favoriträtt av en annan favoriträtt som från början var en annan favoriträtt. Hänger ni med? Hur som – champinjonsåsen äts med ostfylld ravioli och riven parmesan. Och det

Läs mer

🥙VEGANSK KEBAB🥙

Något vi älskar är mat av ditten-och-datten som man kan plocka ihop till en hel måltid. Då är 🥙VEGANSK KEBAB🥙 en höjdare! Vi har fått smaka varuprov av vegansk kebab och vegansk gyros från ”Schysst käk” och det var helt klart över-förväntan-gott. Inte minst gyrosen! Det tar 3 minuter att steka ihop, under tiden rostas

Läs mer

🥕DINKELFRALLOR MED KESO🥕

Lördag. Helg. Sovmorgon och långa frukostar (i bästa fall…). Goaste känslan på veckan för många. Och extra gött blir det ju med hembakat bröd! Dessa 🥕DINKELFRALLOR MED KESO🥕, morot, valnöt och pumpakärnor bakade vi i veckan och nu i morse tog vi fram några ur frysen till vår lördagsfrukost. Har ni provat att ha keso

Läs mer

🌱HALLOUMI- & SÖTPOTATISSALLAD🌱

Denna 🌱HALLOUMI- & SÖTPOTATISSALLAD🌱 är god, näringsrik och passar alla i familjen. Lägg ihop det som en sallad eller servera de olika komponenterna var och en för sig så att allihop får plocka åt sig det den vill ha. Och glöm för allt i världen inte såsen. Yoghurt, mynta, pistagenötter, lime, olivolja. Mmmmmm. Så fräscht!

Läs mer

🌱SHIITAKEBUNS🌱

Förra nyår blev vi bjudna på fantastiskt goda buns. Vi har sedan i 10 månader tänkt att vi ska laga dem, men aldrig kommit till skott. Så inte en endaste dag för tidigt kommer härmed 🌱SHIITAKEBUNS🌱 med syrade grönsaker, hoisinsås, jordnötter, salladslök och koriander. Så, så, så goda! Gör inte som vi och vänta orimligt

Läs mer

🍰KLADDKAKECHEESECAKE🍰

När det suger i chokladtarmen OCH i cheesecaketarmen på samma gång – då passar denna 🍰KLADDKAKECHEESECAKE🍰 alldeles, alldeles perfekt. Ni vet vad vi gillar vid det här laget – så givetvis innehåller den både brynt smör och flingsalt. Den är kladdig, söt, salt och syrlig. Och vi åt den varje dag i en vecka. Vill

Läs mer

🌱ÄRTSOPPA🌱

Team ÄRTSOPPA! Det är vi det! Och så är det torsdag också – den stora ärtsoppedagen. Vi utesluter fläsk i vår ärtsoppa då vi äter vegetariskt – men däremot har vi istället gärna i en skvätt öl när vi lagar soppan. Det ger en god sötma och ett annat djup i rätten! Denna gång använde

Läs mer

🌱PASTAGRATÄNG MED GRÖNKÅL🌱

Pastagratäng är ju en väldigt tacksam rätt på många sätt! Det funkar fint att använda både rester och ditten och datten, det går smidigt då den sköter sig själv i ugnen den mesta av tiden och går alldeles utmärkt att göra till många utan att det kräver mer ansträngning för den delen. Här hemma blev

Läs mer

🥦BROCCOLIPESTO🥦

🥦BROCCOLIPESTO🥦 Stekta, söta tomater. Och den givna spagettin. Så gott, så gott! Hela broccolin ska ner i peston – så blir det både extra näring och bra för miljön! Här nedan kommer receptet: BROCCOLIPESTO INGREDIENSER (4-5 portioner): 1 broccolistånd á 250 g (inklusive stam och stjälkar) 1 vitlöksklyfta 1/3 kruka basilika+ några blad till servering

Läs mer

🌱ASIATISK SOJAFÄRSSÅS🌱

Ett fat fullt med smak! Det är 🌱ASIATISK SOJAFÄRSSÅS🌱 toppat med jordnötter, lime och fryst koriander. Äts med risnudlar! En finfin vardagsrätt som också gör sig himla bra i matlådan! Receptet finns sedan tidigare på bloggen HÄR. Men här nedan kommer en uppdaterad version hur vi gjorde nu – med det andra receptet som grund.

Läs mer