🥪ÄGGKRÄM🥪

Frukost! Helgens bästa mål! ☕️ Och det får gärna, gärna se ut precis så här. Smörstekt surdegsbröd med äggkräm (m västerbottensost) samt vitlöksstekta champinjoner, stekt svartkål och färsk dragon. En skål m yoghurt, kokta björnbär och nygjord müsli vid sidan. Äggkrämen är ett recept från @anax_skafferi som vi äter titt som tätt och skrivit om

Läs mer

🌱CREAM CHEESEPASTA🌱

Krämigaste pastan på kortast möjliga tid? Här har ni den – vår 🌱CREAM CHEESEPASTA🌱. Sparrisbroccoli och/eller bukettblomkål (eller vanlig hederlig broccoli/blomkål) som stekts hårt innan det gosas med vitlök och cream cheese. Blandas sen med pasta och toppas med saltrostade mandlar, ärtskott, rikligt med svartpeppar, parmesan och – det viktigaste – pressad, stekt citron. SÅ

Läs mer

🌱SHAKSHUKA🌱

🌱SHAKSHUKA🌱 – något av det finaste hittepå som finns! I med lite vad som i stekpannan, krydda ordentligt, snåla ej med chilin, sen i med konserverade tomater, ägg som får tillagas däri och toppa med valfritt. Idag: koriander, parmesan & bröd stekt i olivolja m flingsalt. På en middagstallrik idag, i matlådan imon 🥳 Receptet

Läs mer

🌽FRITERAD FÄRSK MAJSKOLV🌽

För 1 vecka sedan åt vi friterat X3 till söndagsmiddag! Friterad FÄRSK MAJSKOLV (m. chiliflakes, parmesan & dragon)! Friterad SVARTKÅL! Och vår favorit: friterad SVARTROT! Allt dippades i en kall dragonsås och vid sidan hade vi ugnsgratinerad svartrot plus svartkål med Västerbottensost, crème fraîche & grädde. Att fritera är en perfekt söndagssyssla om ni frågar

Läs mer

🌱PASTA TOPPAD MED RIVEN, RÅ BLOMKÅL🌱

Pasta toppad med riven ost tänker kanske ni. Nää. 🌱PASTA TOPPAD MED RIVEN, RÅ BLOMKÅL🌱 svarar vi. Blomkålen gifter sig så sjukt bra med denna pasta! Som är en sås på kokta röda linser som mixats med grillade paprikor. Detta värms upp ihop med syrad grädde, crème fraîche, vitlök (gärna ugnsrostad), sambal oelek, kryddor och

Läs mer

🧀POTATIS- OCH OSTPLÄTTAR🧀

🧀POTATIS- OCH OSTPLÄTTAR🧀 med gräddstuvad grönkål (med ännu mer västerbottensost), smörstekta kantareller och rårörda lingon. En riktig familjefavorit hemma hos oss! Gött käk i höstljus – precis vad vi behövde! Receptet finns på bloggen HÄR!

Läs mer

💛KANTARELLPESTO💛

💛KANTARELLPESTO💛 – vårt absoluta måste varje år när det är kantarellsäsong. Vi älskar, älskar, älskar denna rätt! Vår version kräver en del ingredienser, men det är det värt! Det är kantareller, västerbottensost, pinjenötter, basilika, citron, brynt salviasmör, tryffelolja m.m. i en enda stor salig blandning! Och pasta såklart! Vi drack en riktigt smörig chardonnay till

Läs mer

🌱TAPAS🌱

Någon mer som är sugen på tapas och 🍷? Här är en av våra standardtapas som hängt med på många, goda tapaskvällar! Ta en burk konserverade kronärtskockshjärtan (gärna marinerade). Dela i kvartar. Blanda ihop olivolja, dijon och pressad citron. Ringla över kronärtskockan. Blanda ner ruccola & hyvlad parmesan. Strö över flingsalt och mkt färskmalen svartpeppar.

Läs mer

🌱PYTT🌱

🌱PYTT🌱! Kanske det säkraste kortet av alla? Släng i vad som finns hemma! Här har vi potatis, morot, grönkål, svartkålsstjälk & purjolök. Stekt krispig och toppad med gräslök och persilja. Nom! Annat vi gillar att ha i; pumpa, sötpotatis, jordärtskocka, kokta linser etc etc. Och sedan? Ät med NÅT SÅSIGT! Här är en 🍅SOLTORKAD TOMATCRÈME🍅

Läs mer

🌱HALLOUMILASAGNE🌱

Tiden för middagar utomhus i kvällssol kanske snart är slut, men är det något som bara börjat igen så är det peppen på matlådemat! Här har ni perfekt sådan som vi blev bjudna på i somras – 🌱HALLOUMILASAGNE🌱 med grillad paprika, soltorkade tomater och färsk spenat. Den går fort att förbereda och sköter sig sedan

Läs mer