🌱ITALIENSK VEGOFÄRSSÅS🌱

En lyxig rätt på 20 minuter – nämligen 🌱ITALIENSK VEGOFÄRSSÅS🌱 med spagetti. Rätten passar lika bra till vardagskvällarna som till söndagsmiddagen och får massvis av smak av bland annat vitlök, soltorkade tomater, oliver, citron och vitt vin. PROVA! För visst är det roligt att variera den ”vanliga” färssåsen ibland och göra den lite extra kul?

ITALIENSK VEGOFÄRSSÅS
INGREDIENSER (6-8 portioner):
3 små gula lökar
2 stora vitlöksklyftor
2 dl strimlade soltorkade tomater + OLJAN från de soltorkade tomaterna
600 g vegofärs, vi använder alltid den frysta sojafärsen från Anamma
1 msk grönsaksbuljongpulver eller 1 grönsaksbujongstärning
Svartpeppar
3,5 dl torrt, vitt vin
4 dl grädde (matlagningsgrädde, vispgrädde eller en blandning)
1,5 msk kinesisk soja
290 gram urkärnade oliver – vi använde Fontanas ekologiska kalamon
Flingsalt
½ citron, saften
1 kruka färsk persilja
Spagetti eller annan valfri pasta

GÖR SÅ HÄR:
Hacka löken och riv vitlöken.
Hetta upp oljan från de soltorkade tomaterna i en stekpanna.
Stek löken och vitlöken på medelvärme tills löken blir glansig.
Häll i vegofärsen och de soltorkade tomaterna.
Pudra över grönsaksbuljongen eller smula över buljongtärningen och krydda med svartpeppar.
Låt steka till färsen är tinad. Tillsätt eventuellt mer olja (gärna från de soltorkade tomaterna igen).
Häll på vinet och låt koka in 5 minuter.
Tillsätt grädden och sojan. Låt koka upp och småputtra på medelvärme.
Häll i de urkärnade oliverna och smaka av med flingsalt.
Dra sedan av stekpannan från plattan och tillsätt saft från pressad citron samt finhackad persilja.
Spara lite persilja till garnering.
Servera rätten med valfri pasta, persilja och en stor, god sallad.

Smaklig spis – hör GÄRNA av er om ni provar! Här eller på instagram: slängdigivego

//Elina & Dennis – #slängdigivego

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *