🌱PULLED JACKFRUIT🌱

🌱PULLED JACKFRUIT🌱 med massa gottigheter! BBQ från jackfruiten, rostad majskräm (recept från @portionenundertian), korianderguacamole, rödkålsslaw och syrad rödlök. SÅ GOTT!!!

PULLED JACKFRUIT

INGREDIENSER (6 portioner):

BBQSÅS:

Smör att steka i
2 vitlöksklyftor
2 dl chilisås (t.ex. Heinz)
1 dl vatten
½ dl äppelcidervinäger
1 ½ msk Worcestershiresås
1 msk dijonspenap
2 msk mald ingefära
2 msk flytande honung
2 msk japansk soja
½ msk rökt paprikapulver
1 finhackad chipotle i adobosås ELLER 2 tsk chipotlepasta

ÖVRIGT:

2 burkar omogen jackfruit
Smör att steka i
1 gul lök
1 stor vitlöksklyfta
1 flaska god öl (33 cl), gärna en ale
1 tsk grillkrydda
2 tsk rökt paprikapulver
1 dl vatten
½ tärning grönsaksbuljong
Örtsalt och svartpeppar

GÖR SÅ HÄR:

Börja med barbequesåsen. Finhacka vitlök och stek i lite smör i en tjckbottnad kastrull.
Tillsätt övriga ingredienser. Låt såsen koka ihop på svag värme i cirka 15-20 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Häll över BBQ-såsen till en annan skål för att kunna använda samma tjockbottnad kastrull igen.
Häll av lagen från jackfruiten och skölj den ordentligt.
Hacka löken och stek i smör på medelvärme. Riv i vitlöksklyftan.
Häll i jackfruiten, kryddorna, örtsalt och peppar. Stek på medelvärme några minuter så att vätskan avdunstar och jackfruiten får lite färg.
Slå sedan i ölen, 1 dl vatten och ½ buljongtärning. Låt allt koka ihop i 45 minuter under lock. Fortfarande på medelvärme.
Sätt ugnen på 200 grader med grillfunktion.
När de 45 minutrarna har gått: häll av buljongen. Om kastrullen är ugnsfast: låt jackfruiten ligga kvar, annars häll över den i ugnsfast form.
Häll över BBQ-såsen och skjuts in i ugnen i 20 minuter!
Ta ut formen och dra isär jackfruiten med en gaffel så att den blir trådig som ”pulled pork”.
Lägg tillbaka formen i ugnen och grilla 5-10 minuter till.
Servera med så många goda ingredienser som möjligt!

ROSTAD MAJSKRÄM

INGREDIENSER (3 portioner):


½ paket frusen majs, ca 225 gram
1 grön chili
50 gram riven, smakrik ost, t.ex. prästost
½-1 lime, saften
(sedan la vi till 2 msk creme fraiche för konsistensen)

GÖR SÅ HÄR:

Rosta majskornen i en torr stekpanna tillsammans med 1 hackad grön chili, tills majsen fått lite färg.
Mixa majsen med ost till en kräm. Smaka av med saften från limen.
Rör ev. i någon matsked creme fraiche beroende på konsistens.

RÖDKÅLSSLAW

INGREDIENSER (4 portioner):


300 gram rödkål
1 st morot
½ dl majonäs (gärna hemmaslagen)
2 dl turkisk yoghurt
1-2 tsk dijonsenap
Örtsalt

GÖR SÅ HÄR:


Riv rödkålen med en osthyvlor till strimlor.
Riv moroten grovt med ett rivjärn.
Blanda samman morot och rödkål med majonäs och turkisk yoghurt.
Smaka av med dijonsenap och örtsalt.
Låt stå kallt till servering.

KORIANDERGUACAMOLE

INGREDIENSER (4 portioner):


2 avokado
2 dl creme fracihe
1 vitlöksklyfta
½ citron, saften
2/3 kruka koriander
Örtsalt

GÖR SÅ HÄR:


Mosa avokadon i en skål. Spara kärnorna.
Blanda i creme fracihen.
Riv i vitlöken och pressa i citronsaften.
Finhacka koriadern och häll i.
Blanda runt och smaka av med örtsalt.

Servera sedan pulled jackfruiten i tortillabröd med den rostade majskrämen, rödkålsslaw, korianderguacamole, syrad rödlök (googla för recept), bladspenat och gurka.


Ät och NJUT!!

//Elina & Dennis – #slängdigivego

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *