🌱POTATISMOS MED TRATTKANTARELLER, VÄSTERBOTTENSOST & BRYNT SMÖR🌱

🌱POTATISMOS MED TRATTKANTARELLER, VÄSTERBOTTENSOST & BRYNT SMÖR🌱 Ni som följt oss ett bra tag vet att det här är vårt signaturmos och det vi längtar efter allra mest på heeela hösten!!! 😭 Världens, världens bästa mos som vi verkligen hoppas ni vill prova. Äts med exakt allt som är höstligt! Receptet kommer HÄR:
🌱
Mos för 6-8 personer:
Potatis (beräkna 3-4 potatisar per person)
ca 3 dl mjölk eller grädde
75-100 gram smör
20 gram torkade kantareller – lägges i blöt (eller motsvarande mängd färska trattkantareller)
125 gram riven Västerbottenost
 • Gör så här:
Skrubba potatis (behåll gärna skalet) och koka i rejält saltat vatten. Hacka de blötlagda kantarellerna och stek i smör. Häll av kokvattnet från potatisen och stompa med potatisstöt. Vänd i osten. Värm upp mjölken och häll i lite i taget så det blir en bra konsistens. Bryn smöret i kastrull. Häll sedan i det brynta smöret och de stekta kantarellerna i moset och rör om. Smaka av med örtsalt och toppa gärna med persilja.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *