🌱BASILIKA- OCH PALSTERNACKSPASTA🌱

Basilika- och palsternackspasta med stekt broccolistam🌱 Ytterligare en lättlagad, snabb och GOD vardagspasta. Vi äter gääärna basilika- och palsternackssås till olika biffar, så som blomkålsbiffar eller rödbetsbiffar, men här kommer nu en pasta-edition!

För 3 pers:

  • Pasta
  • Olivolja
  • 1 stor palsternacka
  • 1 gul lök
  • Ca 3 dl vatten
  • 1/2 msk grönsaksbuljongpulver (1/2 tärning)
  • 1 kruka basilika
  • 3 dl crème fraîche
  • Örtsalt
  • Citron
  • Ev parmesan och stekt broccolistam till servering

Gör så här: sätt på pastavattnet. Skala palsternackan och skär i mindre bitar. Skala och hacka löken. Hetta upp olivolja (ca 1 msk) i en kastrull. Lägg ner lök och palsternacka och fräs 1 minut på mellanvärme (bränn ej). Häll över vatten så det precis täcker, ca 2-3 dl och rör ned buljongen. Koka upp och låt koka tills det är mjukt (tar bara några minuter). Sila av buljongen MEN ha en skål under när detta görs för buljongen ska sparas! Låt löken och palsternackan vara kvar i kastrullen. Häll ner 3 dl crème fraîche och 3/4 av krukan med basilika. Mixa detta slätt med stavmixer. Koka nu upp detta försiktigt på spisen och späd ut med den silade buljongen. Vi använde ca 1,5 dl av buljongen. Det ska inte bli för löst. (MEN spara även resterande buljong och använd i färssås eller när du kokar upp ris, quinoa etc.♻️) Smaka upp med örtsalt och citronsaft!! Ca 1/4-1/2 citron. Det ska smaka mkt för det försvinner mkt smak när det sedan blandas med pastan. Pastan är nu klar (al dente) och blandas med såsen. Sleva upp och servera med mer basilika, svartpeppar, parmesan, broccolistam stekt i olivolja med salt och gärna saltrostade solroskärnor. GOTTTTT!!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *