🐣TOAST🐣

Toast med pocherat ägg till middag igår… och till frukost idag. Stor chans att detta blir en påsk full av toast! 🐣 Här är hur som morgonens bidrag. Vacker i sin enkelhet. Rostad surdegstoast, cream cheese, parmesangratinerad sparris, mer parmesan, pocherat ägg, chiliflakes.

Läs mer

🌱BELLAVERDE I CREAM CHEESE🌱

Vad sägs som att laga ett superkrämigt tillbehör till nästa middag? Som går jättesnabbt att göra dessutom. Gör då detta! 🌱BELLAVERDE I CREAM CHEESE🌱, dvs sparrisbroccoli som steks ordentligt i olivolja, får sällskap av vitlök och som sen gojsas in i massa cream cheese. Receptet är från Sofia Wood och vi hade höga förväntningar ja

Läs mer

🌼PASSIONSFRUKTSCURDGLASS🌼

En enkel och solig dessert kommer här! 🌼PASSIONSFRUKTSCURDGLASS🌼 Den görs på 5 min (exklusive frystid), innehåller 3 (!) ingredienser och äts bäst antingen med färsk frukt och rostad kokos eller med mjölkchokladbrownie (eller bägge delar??) Det här är en riktigt frisk dessert, framför allt om den äts med mängder av färsk frukt (kiwi, hallon, passionsfrukt,

Läs mer

🌱PESTOLUNCH🌱

🌱PESTOLUNCH🌱 Pesto kan va en av de mest tacksamma påhitt som finns, inte sant? Perfekt att ta vad som finns hemma, ner i matberedaren och swish så är det klart.I denna är det: pumpakärnor / gröna ärtor / sojabönor / ramslök (från frysen, plockades förra året) / mynta / äppelcidervinäger / vitlök / parmesan /citronjuice

Läs mer

🥞LÖRDAGSPLÄTTAR🥞

Lördagsplättar. Crème fraiche/turkisk yoghurt/florsocker/citronsaft. Kokta hallon/jordgubbar/vaniljpulver. Och lite mynta. 🌿🍓🍋🥞 🌱

Läs mer

🥂CHAMPINJONPASTA MED CAVA🥂

Tips, tips inför helgen! Här kommer vår 🥂CHAMPINJONPASTA MED CAVA🥂 – en enkel, snabb och lättlagad pastarätt som ändå är helglyxig! Detta är också en av våra standardrätter här hemma som vi mer än gärna lagar, både som familjemiddag och när vi har middagsbjudning. Vill man inte ha cava i (fast det vill man, det

Läs mer

🍆GRILLAD AUBERGINESALLADEN🍆

Vårvärmen håller i sig och vi längtar efter grill (men allra mest efter friska tider)! Den här 🍆GRILLADE AUBERGINESALLADEN🍆 åt vi under vår semester i Spanien och ja… den hade vi inte tackat nej till nu. Det är alltså grillad aubergine, rumstempererad mozzarella (då är den som godast), belugalinser, cornichons, friterad blomkål som sedan hyvlas

Läs mer

🌱STEKT BRÖD MED JORDÄRTSKOCKSKRÄM🌱

Söndag. Sommartid. Dagsljus. Solsken. Och som pricken över i:et började vi vår dag med den här helt otroliga frukosten…!! 🌱STEKT BRÖD MED JORDÄRTSKOCKSKRÄM🌱 – och då inte viken kräm som helst utan en där vi låtit jordärtskockorna få gotta ihop sig med massa brynt smör, mixas och sen smakas upp med parmesan, crème fraîche och

Läs mer

🧀PARMESANVÅFFLOR🧀

Här hemma står våffeljärnet tomt idag men skulle det ha gräddats våfflor så skulle det varit dessa 🧀PARMESANVÅFFLOR🧀 från en svunnen tid. Tur att våfflor smakar lika gott alla dagar om året! Riv ner lite (mycket..) parmesan i våffelsmeten, grädda, toppa och ÄT. Här åts det med brynt smör, avokado, sparris, picklad rödlök, mer parmesan

Läs mer

🌿MATLÅDEMAT🌿

Moussaka tredje dagen i rad här hemma. Men ni ser ju??! SÅ GOD! Blir nästan bättre för varje dag? Vårt recept blir 8-10 portioner så för oss är det perfekt matlådemat! Gör en stor sats tzatziki och en god sallad till så det räcker hela veckan. Finns det inte tid och ork för moussaka? Ta

Läs mer