🌱NUDELSALLAD MED KORIANDERPESTO🌱

🌱NUDELSALLAD MED KORIANDERPESTO🌱 – vår ständiga följeslagare! Äter vi den inte, så tänker vi på den! Denna pesto är 👌🏼👌🏼👌🏼 Bästa, bästa! 💚 Vi äter salladen kall med tofu marinerad i massa gott. Och varierat grönt. Här med babyspenat, picklad rättika och morot, avokado och sojabönor. Samt mer koriander, lime och salta jordnötter. GOTT. Recept

Läs mer

🌱POTATISTORTILLA🌱

🌱POTATISTORTILLA🌱 – Denna återkommande goding! Idag gjorde vi en lunchvariant med färskpotatis, fetaost och grönkålspesto. Som vi sedan toppade med ugnsrostad pumpa, späd grönkål och ännu mer grönkålspesto. Båda barnen åt upp det i ett nafs. Vi med! Så gott! Inte minst i detta otroooooligt tråkiga semesterväder… Grönkålspeston och grönkålen fick vi hem som smakprov

Läs mer

🌱SPARRISSOPPA🌱

🌱SPARRISSOPPA🌱 gjord på sparrisbottnar! Dvs den delen av sparrisen som oftast slängs. Men sluta med det genast bums och gör denna fantastiska soppa istället! Vacker, smakrik och klar på 20! Vi toppade med rester från sparrissalladen (sparris, citronzest, brynt smör, dill, friterat bovete), vilket vi lagt upp recept på tidigare. Funkade mer än FINT. Vi

Läs mer

🌱BLOMKÅLSTABBOULEH🌱

🌱BLOMKÅLSTABBOULEH🌱 Varje sommar vill vi bara äta denna goding om och om igen. Så friskt och gott!! Det är alltså en tabbouleh gjord på riven blomkål och allt som sen hör till. BLOMKÅLSTABBOULEH INGREDIENSER (4 personer): 300g rivet blomkål 200 g finhackade cocktailtomater, gärna olika färger 1 rödlök, finhackad Minst 1 kruka persilja, finhackad 1

Läs mer

🌱RÄDISETZATZIKI🌱

Har ni provat 🌱RÄDISETZATZIKI🌱? Det är vår nya favorit här hemma! Finhacka rädisor, blanda med grekisk yoghurt och riven vitlök. Hacka gärna ner dill också. Smaka av med örtsalt och svartpeppar. Och ringla sen över en god olja. Vi kör på kallpressad rapsolja med dill! En god olivolja funkar fint med. Ät sedan med vad

Läs mer

🍓LIME- & CREAM CHEESEKRÄM🍓

Ett litet sista-minuten-tips inför midsommarhelgen! Denna perfekt syrliga 🍓LIME- & CREAM CHEESEKRÄM🍓 som går att ha som tillbehör till nästan vad som helst?! Tar 5 minuter att göra också. Så som snabbast möjliga dessert – servera den rakt upp och ner med färska bär. Voìla! Klart så. När vi bjöd på det bröt vi också

Läs mer

🌱SPARRIS- & FÄRSKPOTATISPAJ🌱

🌱SPARRIS- & FÄRSKPOTATISPAJ🌱 Kvällens middag i två bilder! Paj är ju ett fantastiskt sätt att ta vara på grönsaker, olika sorters ost, örter osv. Ikväll åts det paj serverat med rädisetzatziki och ett stort lass grönt (se bild 2 💚) – dvs hyvlad sparris som fått ligga en stund i lagen från picklad fläder (TIPS!

Läs mer

🌱SMÖRREBRÖD🌱

Ett 🌱SMÖRREBRÖD🌱 som är som gjort för midsommar! Vi åt det förvisso vid påsk (TVÅ gånger till och med på självaste påskafton, både till lunch och middag!) – men det passar minst lika bra för midsommar, kanske till och med snäppet bättre? Danskt rågbröd, en brynt smörkräm (med gräddfil, citron, gräslök), syrligt äpple, färskpotatis kokt

Läs mer

🌱SPARRISSALLAD🌱

Här kommer en 🌱SPARRISSALLAD🌱 – gjord med en handfull ingredienser som tillsammans skapar något riktigt, riktigt bra. Vad sägs som: tunt hyvlad sparris, citron, brynt smör, dill, flingsalt och friterat bovete? Bovetet kan hoppas över eller bytas ut mot nötter, fröer, bröd eller annat. Bovete kan ju vara lite av vattendelare – och för att

Läs mer

🌱SOMMARLANGOS🌱

I fredags åt vi dessa 🌱SOMMARLANGOS🌱 – och de var ruuuuskigt goda! Slank ner i ett nafs. Blandade philadelphiaost med brynt smör och la som första lager, efter inspiration från tuvessonskans pizza. Sen la vi på riven prästost (vilket är givet) och toppade med gräslök, dill, crème fraîche, citronsaft och picklad rödlök som vi hackat

Läs mer