Välkommen vardag, för här kommer måndagsgrytan! En smidig och smakrik rätt som tar knappt 20 minuter att laga – 🌱VEG. CHORIZOGRYTA🌱 med lite sting i. Vi serverar med ris och färsk koriander, för det råkade vi ha över hemma – men det är inget måste om man inte har, eller om man inte tycker det är så gott som vi tycker! Förutom att vara snabblagad så är rätten också god i matlådan. Så laga gärna mer än vad du tänkt äta och fixa ett par matlådor på köpet!
CHORIZOGRYTA
INGREDIENSER (6 portioner):
Olja att steka i
400 gram vegetarisk chorizo (vi tycker om rökt chorizo, soja, i kyldisken från Ica Gott Liv)
1 gul lök
3 msk tomatpuré
0,5-1 msk soja
1 tsk torkad timjan
Knappt 1 tsk flytande honung
Örtsalt
3,5 dl crème fraiche med smak av chili och paprika
2 dl matlagningsgrädde
1,5 dl vatten
1 msk balsamvinäger
250 gram cocktailtomater, halverade
1 msk fryst, hackad gräslök
Färsk koriander till servering
Ris till servering
GÖR SÅ HÄR:
Koka riset enligt anvisningar på förpackningen.
Hacka löken och skiva chorizon. Hetta upp olja i en kastrull eller stekpanna och stek lök och chorizo några minuter så att korven får lite färg.
Tillsätt tomatpuré, soja, torkad timjan, honung och örtsalt. Låt fräsa 30-60 sekunder.
Häll sedan i crème fraiche, grädde, vatten och balsamvinäger. Låt koka upp och sänk till medelvärme så att kan puttra i 10 minuter.
Tillsätt de halverade cocktailtomaterna och gräslöken. Låt puttra ytterligare 5 minuter.
Servera grytan med ris, färsk koriander och gärna en stor grönsallad!
Perfekt vardagsmat – eller hur?
//Elina & Dennis – #slängdigivego