Pastaplaner till helgen? Här kommer ett rejält gott tips till helgpastan: 🌱RAVIOLI MED KRONÄRTSKOCKSFYLLNING🌱, pistagenötter, rostad shiitake, ruccola, brynt smör och parmesan. Fyllningen görs av marinerade kronärtskockshjärtan, ruccola, turkisk yoghurt, äggula, parmesan och vitvinsvinäger och blir SÅ GOD! Vill man inte göra ravioli så funkar det lika bra att göra en större mängd fyllning och blanda ihop det med valfri pasta och sedan ha på samma topping. För snåla inte med toppingen! Det ser det ut som att vi har gjort, men vi kan lova att vi slängde på ett lager till av precis allt. Inklusive fler ravioli…
Gör ditt favoritrecept på pastadeg och fyll dem med fyllningen.
Denna mängd räcker som fyllning till ca 14 stycken, storlek 6*6 cm.
KRONÄRTSKOCKSFYLLNING
INGREDIENSER:
35 g ruccola + mer till servering
190 gram marinerade kronärtskockshjärtan
1,5 dl turkisk yoghurt
60 gram riven parmesan + mer till servering
2 äggulor
1 tsk vitvinsvinäger
Salt
Svartpeppar
(plus rostad shiitake – se nedan, rostade pistagenötter, riven parmesan, ruccola och brynt smör)
GÖR SÅ HÄR:
Mixa ruccola och marinerade kronärtskockshjärtan i en bunke.
Ta en annan bunke och blanda samman turkisk yoghurt, parmesan, äggulor och vitvinsvinäger.
Blanda samman de båda bunkarna och smaka av med salt och peppar.
Låt stå kallt till det ska användas.
ROSTAD SHIITAKE
INGREDISENSER (topping till 3 portioner ravioli):
150 gram shiitakesvamp
¼ dl olivolja
Salt
GÖR SÅ HÄR:
Skiva shiitaken tunt. Lägg dem på en ugnssäker plåt med bakplåtspapper.
Blanda svampen med olivoljan och salta.
Rosta i mitten av ugnen i 175 grader tills de har fin färg och blivit knapriga, det tar ca. 20 minuter.
Servera raviolin med rostad shiitake, rostade pistagenötter (hackade och rostade i stekpanna med olivolja), brynt smör (snåla inte!), riven parmesan och ruccola.
Ät till fredagsmiddag, lördagsmiddag, söndagsmiddag eller när helst det passar!
//Elina & Dennis – #slängdigivego